onsdag 24 mars 2010

Truckförarutbildning i Mölnlycke

Jag har gått en truckförarutbildning hos trucktillverkaren Atlet i Mölnlycke. Jag bodde på Wendelsbergs vandrarhem (stod inte det i tidningen jag hade med på bild i måndags?) jag bodde inte i det gamla träslottet utan i ett nyare hus som jag tror att de kallar Hilton, allting var modernt och fint på alla vis, det var en hel del ungdomar som bodde där men det var ändå tyst och lugnt, jag kan verkligen rekommendera det vandrarhemmet, 400 kr/natt, 350 om man är medlem i STF, och bekväm som jag av naturen är betalade jag med nöje den extra hundralappen som det kostade om man ville slippa städa. Kursen var intressant och lärorik men framförallt väldigt rolig, utbildarna Kjell och Magnus var mycket proffsiga, jag tror att det var deras lättsamma attityd och trevliga ton som fick oss alla i gruppen att trivas. Nu har jag truckförarbevis på ledstaplare, låglyftare, motviktstruck t.o.m 10 ton, åkstaplastare, skjutstativtruck och höglyftande plocktruck - och det är jag faktiskt ganska stolt över.


På tisdagskvällen åkte jag in till Göteborg och gick på restaurang, på väg därifrån knäppte några bilder på en stad i skymning med kameran jag hade med mig. I mitten på fotot här strax ovanför ser man kyrktornet på S:t Johannes kyrkan i Masthugget, när den invigdes år 1866 höll domprosten Peter Wieselgren ett tal som slutade med orden: "Måtte det skarpa tveäggade svärdet här få gå igenom många själar, så att Herren må få skapa nya människor, som kunna lova och prisa Honom!" - Religion och religiösa människor har jag aldrig riktigt förstått mig på.

1 kommentar:

Truckförarutbildning sa...

Kul att du utbildat dig till truckförare. Det är alltid bra att ha det som merit och även att kunna falla tillbaka på eftersom det brukar finnas mycket jobb inom det. Mvh Fredrik