lördag 27 mars 2010

Bemanningsföretag

Bemanningsföretag är oseriösa och ansvarslösa företag som enbart vill utnyttja arbetslösa och studenters godtrogenhet. Inga fack - inget organiserat motstånd mot arbetsgivarsidan. Arbetsmarknaden går 100 år tillbaka i tiden. Arbetsgivare som nyttjar dessa företag borde bojkottas. Arbetsgivarna kommer suga skiten ur arbetarna i framtiden. Det är inte borgarna som förstör facken. Det är arbetare som inte går med i facken som dränerar fackens makt gentemot arbetsgivarna.

Det är ganska lite sakkompetens hos studenter som kommer och går med korta perioder. Vantrivseln ökar och det blir sämre sammanhållning på arbetsplatsen. Lagerjobb t.ex är ingen tillfällig syssla som företagen tycks tro, lagarbete kräver hög kompetens om produkter som skall lagras, plockas och distribueras. Antalet felplock är hög hos studenter. Speciellt är det när de jobbar på slutet av sin tid genom bemanningsföretagen. Det är kunderna som får fel i sina order, och felordrar kostar multum. Är det livsmedel blir det mycket kasseringar som måste betalas av slutkunderna. I butikerna har man de sista 20 åren märkt av en rejäl försämring av kvalitén på livsmedelsprodukter. Felaktig lagring, fel temperaturer, felaktig lastning, krossade varor och annat som företagen missar. I och med att folk kommer och går hela tiden så kan man inte få någon kontinuitet i arbetet eller höja kompetensen på dom som missköter sig eftersom dom redan har slutat.

När jag jobbade på Saab träffade jag många killar och tjejer anställda av bemanningsföretag som jobbat på Saab i flera år, men trots att det uppenbarligen fanns ett behov av dem fick ingen fast jobb på Saab för det. Bemaningsföretag är den moderna tidens slaveri. Säg nej till bemanningsföretagen.

Inga kommentarer: