lördag 26 september 2009

J29 Tunnan

Tredje oktober sparkar Nossans Ljusfestival igång här i Grästorp, i samband med festivalens invigningsceremoni så görs en överflygning med planet J29, ”Flygande tunnan”. Planet byggdes i ungefär 600 exemplar och det här är det enda som fortfarande flygs. Och de som gör det är föreningen Swedish air force historic flight.

Personligen är Tunnan en av mina absoluta favoriter och jag ser fram emot överflygningen, ingenting spektakulärt kommer att inträffa vid denna överflygning, man flyger denna kärra mycket försiktigt då den bara finns i ett flygbart exemplar - men som sagt jag ser fram emot detta och hoppas på molnfri himmel och uppehåll.

F7 Såtenäs ställer upp en ”Gripen light” en fullskalemodell av Jas 39 Gripen. Den kommer att stå på plats under invigningen och ytterligare någon dag.

Nossans ljusfestival är det något för er "utbölingar"? - nej knappast! förutom överflygningen av Tunnan så består festivalen av lokala förmågor och oförmågor som framför diverse musikstycken för de närmast sörjande. Själva ljuset i ljusfestivalen består av att man satt upp en massa lampor vid en stig och delar av Nossan som annars inte är belysta, kanske var spektakulärt för hundra år sedan - men knappast 2009.

Inga kommentarer: