tisdag 8 september 2009

Reflexioner

(AB = Aftonbladet 8/9-09) Sarkozy, den franske presidenten använder statister i bakgrunden när han står och håller tal, allt för att han ska uppfattas som längre än vad han egentligen är. -vad är det för konstigt med det? han är ju bara 1,65cm lång, killen är smart! i Sverige omger sig statsministern av nickedockorna Olofsson, Hägglund och Björklund allt för att framstå i ett bättre ljus!

(AB 8/9-09) Tre svenskar gripna i Pakistan misstänkta för terrorism. -huuur många gånger tidigare har vi inte läst den där rubriken? är de inte i Pakistan så är de i Turkiet, Iran, Irak, Saudi arabien eller något annat jävla Tallibanistan, och varje gång visar det sig att de här "svenskarna" från första början kommer ifrån landet i fråga och har kommit till Sverige som flyktingar ..så den stora frågan är ..vad fan gör de där nere? Flyktingar - my ass!

(AB 8/9-09) Tidningens båda reportrar Anders Westgårdh och Ronnie Sandahl lipar över de stenkastande ungdomarna i de invandrartäta förorterna: "en sorglig bild av utanförskap" och "Kriget i förorterna är en räkmacka för SD" är två kommentarer. -det var ju det här ni ville ha! - mångkultur - den ser ut så här i verkligheten, ingen fick kritisera den och nu är den här, vi skulle ju få "lära av varann" gå ut och lär er något nu då för fan! hur man blandar en fin Molotovcocktail eller någonting annat ni känner att ni behöver kunna.

"Alla folk ska ha rätt till ett eget språk, en egen kultur och ett eget land där de kan leva i frihet." -Morgan Johansson (s), f.d. folkhälsominister, om kurder. -om nu alla folk skall ha rätt till en egen kultur varför är då socialdemokraterna så måna om att fortsätta sin utopiska kamp för ett mångkulturellt samhälle? ..gäller den rätten inte oss svenskar?

Sär skrivning breddar mitt ord förråd sa den envise.

Jag såg Michael Moores film Sicko på tv häromkvällen, Sicko är en dokumentärfilm om det amerikanska sjukvårdssystemet. Det amerikanska sjukvårdssystemet fungerar bara för de rika i samhället, de fattiga har inte råd och får skylla sig själva. Detta amerikanska system tycker Filippa Reinfeldt (ordförande i landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd) tydligen är ett bra och fint system. Filippa Reinfeldt har drivit igenom beslutet att patienter med privata försäkringar kan få vård inne på de landstingsfinansierade och ägda sjukhusen. Vårdköerna växer och ringlar långa i Stockholm sedan Filippa Reinfeldt tog över sjukvården. Samtidigt kan privatbetalande patienter köpa sig före kön. Rakt in från Södersjukhusets huvudentré kan man numera gå in till företaget Arrhythmia och köpa sig en hjärtoperation för omkring 150 000 kronor. En operation som du kan få vänta upp till ett år på att få utförd i landstingets regi, men som med Filippa Reinfeldts politik går att köpa sig gräddfil till. ÄCKEL är det enda jag känner för Filippa Reinfeldts politik.

1 kommentar:

Anonym sa...

Två själar, en tanke??
http://blogg.aftonbladet.se/blondinuffe?kid=56934

Ha de gôtt.
uffe