fredag 25 september 2009

Spekulationer.

Det har nu gått två dygn sedan ett okänt antal rånare försvann med mångmiljonbelopp i från G4S värdedepå i Västberga i södra Stockholm, och varken pengar eller bovar är ännu funna. Polisen går nu ut med bilder på en man som varit synlig utanför den plats där rånet begicks, Polisen har skickat ut fyra bilder på mannen till samtliga av landets polisdistrikt, med en medföljande text där man konstaterar att man ”snarast” behöver få loss mannens identitet. Han ska inte vara misstänkt för något brott, men polisen hoppas att mannen ska ha information som kan hjälpa dem att lösa rånet.
Therese Mattsson, chef för Rikskriminalpolisen, vill inte kommentera bilderna på mannen i detalj, utan konstaterade bara att polisen ”fått många tips om många olika personer”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att rånarna var minst fem till antalet, att de har sitt ursprung i Balkanområdet – och att en eller flera av dem har militär bakgrund. Vill polisen verkligen ha hjälp? varför har man då pixlat hans ansikte, eller är det kavajen vi förmodas känna igen? ..från Balkan ..hmmm! då kanske de har "kraftiga sammanvuxna ögonbryn" och förmodligen har deras fruar "stora vida kjolar"

En lustig sak med rån, och då rån som ger ett stort pengabyte är att ju större bytet är, desto större sympati från allmännheten får rånarna, och särskillt då ett rån som det här, som är så pass spektakulärt, med helikopter och sprängningar, och fräckheten att sätta upp skyltar på polisens egna helikoptrar med texten "ur funktion" - för det var väll så det gick till? ..eller?

Aftonbladets, eller om det är polisens kommentar till bilden: -han tycks röka pipa!

Mitt eget tips är att det är reklamgänget från ICA som gjort kuppen, titta på bilden - det är Hans Mosesson aka ICA-Stig, på de pixlade bilderna håller han armen i vinkel för att skyla ica-emblemet på kavajen, i tidningar har ICA gått ut med att de gjort en förlust på årets ramadan firande - inte många svenskar ville fira muslimsk Eid fest, nu kompenserar man förlusten med en kupp - och vem kan klara det bättre än ICA-Stig?
På tal om ICA, är det någon som vet vad Icander och Monica gör nuförtiden? Jag lämnar frågan fritt hängande i luften - eller skall vi säga hovrande?

Inga kommentarer: