måndag 7 september 2009

Hiv, AIDS och katolska kyrkan

Adolf Hitler i heta sexscener ska avskräcka tyskar från att ha oskyddat sex och riskera att bli HIV smittade. I en komletterande affischkampanj visas även dubbelgångare till både Josef Stalin och Saddam Hussein i heta scener. Kampanjens namn? Aids är en massmördare.(G-P)

Igår kväll såg jag ett mycket intressant program om just hiv, Stephen Fry: Att leva med hiv, programmet, som var en repris från 2007, visades i SVT1. Välgjord och skrämmande är två ord jag skulle beskriva programmet med, bland mycket annat så besöktes Sydafrika där en person berättade att det i Sydafrika år 2006 dog 350.000 människor i AIDS - TREHUNDRAFEMTIOTUSEN!!!
bilden ovan är från en Fransk anti hiv kampanj

Katolicismen är väl utbredd i Afrika, katolska kyrkan har då ett samhällsansvar, katolska kyrkan har inte gjort ett dyft för att belysa AIDS problemet - tvärt om! i mars 2009 säger påve Benedictus XVI att kondomer är fel sätt att bekämpa aids – på väg till sitt första besök i det aidsdrabbade Afrika. Påven borde vara en självskriven person i den tyska kampanjen. I de länder i världen där katolicismen har störst inflytande på människorna är också okunskapen om AIDS och hiv störst.

Inga kommentarer: