måndag 14 september 2009

ICA firar muslimsk högtid


ICA uppmanar oss att fira den islamska högtiden Eid al-Fitr. http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=ramadan_start

Eid al-fitr är den årliga fastebrytandets högtid som avslutar den muslimska fastemånaden ramadan. Firandet pågår i upp till tre till fyra dagar. Eid al-fitr är i grunden en religiös högtid, men den firas även av muslimer som inte är aktivt troende eller följer religionens bud, samt av stora delar av befolkningen som helhet i länder och regioner där islam är majoritetsreligion. Önskemål om en lag som ger muslimer rätt att ta en dag ledigt i samband med de båda eid-högtiderna har framförts av Sveriges muslimska råd, som tagit upp frågan i öppna brev till de politiska partierna inför riksdagsvalen 1994 och 1998(Wikipedia)

För att du bättre skall förstå vad det här inlägget handlar om vill jag att du tar en titt på ett intressant inlägg i en blogg som heter Every Kinda People: http://everykindapeople.blogspot.com/2008/08/eussrs-tidtabell-uppdaterad.html inlägget visar hur islam fungerar i paritet till befolkningen procentuellt, och det måste sägas - det är ingen vetenskapligt artikel utan taget ur en bok av en författare - men inte mindre intressant för den skull, kontexten är: ju mer islam i ett land, desto större problem.Firandet av andra religioners högtider uppmärksammas allt mer i handels jakt på profit, ICA har gått över gränsen vad gäller god smak - den var bra va? Jag provar gärna nya maträtter men aldrig att jag firar någon annan religions högtid för det, och särskillt inte en så pass aggressiv religion som islam. Det är tydligt hur just muslimer vägrar att integrera sig i vårt samhälle. Ju bättre du känner till islam, destå mera kommer du att inse faran i att försöka integrera ett folk som ställer guds lag över landets egna lagar och som med sin religion som vapen ständigt för en kamp för expansion och andras underkastelse. Dags att tänka efter? ..eller firar du hellre Eid al-Fitr på ICA?

Inga kommentarer: