fredag 18 september 2009

TT,ELA borde ta en geografilektion.

TT-ELA,Trollhätte-Tidningen slår sig själva på bröstet idag med rubriken "Den senaste Nils Holgersson-rapporten är tydlig: Trollhättan är Västsveriges billigaste kommun att bo i" Trollhättan hamnar på en hedervärd 21 plats utav alla Sveriges kommuner, men vad man tycks ha glömt är att både Lidköping och Skövde också ligger i Västsverige, Lidköping hamnar i rapporten på 2 plats, Skövde hamnar också före Trollhättan, på en 12 plats.

Nils Holgersson-rapporten: Sedan 14 år tillbaka utkommer rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. I undersökningen ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Rapportens syfte är att redovisa de prisskillnader som finns mellan olika kommuner och målet är att skapa debatt som kan leda till sänkta priser för kunderna.

Se hela listan här: http://www.nilsholgersson.nu/kommunweb09.asp

Jag upptäckte blundern vid 16.00 tiden, och skrev detta i en kommentar i tidningens nätupplaga, skall bli roligt att se om de publicerar kommentaren - eller väljer att ändra texten i sin rubrik, ...eller helt enkelt väljer att ignorera mig och sina egna fel helt och hållet! "En redaktör är en person, anställd på en tidning med uppgift att skilja agnarna från vetet och se till att agnarna blir trycka" - Elbert Hubbard, Amerikansk författare och affärsman, 1856-1915.

"Pressfrihet betyder för mig friheten att slippa läsa tidningar" - Frank Zappa, musiker, 1940-1993.

Inga kommentarer: