onsdag 22 september 2010

SvP i Grästorp

Så har Grästorpsborna vaknat upp, läst morgontidningen och insett att ett nazistparti tagit ett mandat i kommunen, efter vad jag har hört så kommer kommuninvånarna nu att läxas upp med diverse cirkusnummer i demokrati och "kurser" i vikten av att välja "rätt parti" - för det är naturligtvis väljarna som gjort fel, tänkt fel och röstat fel, att kommuninvånarna skulle ha missnöjesröstat är uteslutet, för vad skulle de vara missnöjda med?

Personligen tror jag att man ska tolka Svenskarnas Parti (SvP) röstsiffror i kommunvalet i Grästorp så här: -kommunvalet är för många invånare ett ointressant val, jag tror att de flesta lägger sina röster i de tre valen på det parti som de röstar på i riksdagsvalet, och när inte SD ställde upp i kommunvalet i Grästorp gav säkert många sina SD röster på SvP istället. En annan sak som talar för att det är precis på det här viset är de två faktum att 1. SvP saknar tradition i väljarkåren, de har inte ställt upp här tidigare och är tämligen okända och 2. SvP har inte kampanjat särskillt mycket, det jag fått i brevlådan från SvP är två A4 papper, inte särskillt övertygande! plus att de stod på torget under Grästorpsfestivalen. Nu jublar nazisterna runt om i landet - men det är bara en shimär! personligen tror jag inte att antalet nazister i Grästorp är högre i år än det var för fyra, eller åtta år sedan.

Vad händer nu? -våra kommunpolitiker får tass med den här trollhättekillen, det är så det demokratiska systemet fungerar, att de antagligen kommer att frysa ute honom är någonting han får leva med. Personligen undrar jag vad han ska driva för frågor, som jag skrivit tidigare så finns det inga större problem i vår kommun, i alla fall inga integrationsproblem vad jag känner till, i papperen som jag fått från SvP skriver han att han inte vill att det ska bli i Grästorps kommun som det blivit i Trollhättan (stora invandrargrupper,segregerade områden) frågan jag då ställer mig är -varför ställde partiet inte upp i den kommunen istället?

Om fyra år är det val igen, jag skulle kunna sätta en peng på att varken SD eller SvP kommer att göra några framsteg i det valet -tvärt om! nu är SD i riksdagen, frågor om massinvandringen kommer antagligen att tas upp, många frågor om islam och integration kommer att diskuteras, Fp s ledare Jan Björklund nämnde just detta på valnatten, att "-har man försökt att diskutera dessa ämnen har man blivit kallad rasist" och det förstår vi ju alla att ett sådant samhälle kan vi inte ha där viktiga frågor tabubeläggs, så fungerar inte en demokrati.

4 kommentarer:

Rickard sa...

Vad kul att Daniel kom in i Grästrop. jag tror han kommer att göra mycket bra för kommunen. Om 4 år har vi nog mandat i flera kommuner.

Mvh Rickard

-DES- sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
-DES- sa...

Ja så här precis efter valet så är det enda som alliansen och "röd-gröna röran" verkar bestämt sig för - att de inte tänker ändra på sina linjer vad det gäller misslyckad integration och en fortsatt hög invandring, så det ser lovande ut för er!

Anonym sa...

För det första så är SvP inte ett nazistparti, det har bara funnits ett (NSDAP).
Den Nationalsocialistiska ideologin (som för övrigt inte förespråkar folkmord, sexhandel, högerpolitik, att äta barn; diverse ondska som media har tryckt in i så många skallar) som NSF hade, lades ned när Folkfronten/SvP istället bildades.
Läs SvPs ståndpunkter. Dom är Nationalister(.).