lördag 4 september 2010

Nyheter från den islamska världen.

Minst 53 människor dödades och 200 skadades i Quetta, Pakistan, när sunnimuslimer angrep en shiamuslimsk demonstration. Efteråt gick den upprörda folkmassan som naturligtvis var beväpnad till angrepp och satte bilar och privata byggnader i brand. Religiöst våld mellan de båda grupperna har dödat 4000 människor det senaste årtiondet.

I Mardan, Pakistan dödades igår 2 personer under ett sprängdåd mot en moské, attacken var riktad emot Ahamadiyya-rörelsen, och utfördes av talibaner vilka menar att ahamadyya tyder koranen fel.

I Peshawar, Pakistan, skadades minst 3 polismän vid ett attentat.

En självmordsbomb dödade igår 1 polisman och skadade 25 i staden Dusjanbe, Tadzjikistan, attentatet utfördes av en grupp med kopplingar till al-quaida.

Gaza, tretton beväpnade palestinska grupper, bland dem Hamas beväpnade gren uppger att de beslutat att samordna sina angrepp mot Israel, detta sker samtidigt som fredssamtalen började hållas i USA. En talesman Abu Obeida svor att slå mot "den sionistiska fienden överallt, när som helst".

En ökänd australisk muslimsk ledare uppmanar till halshuggning av den nederländske politikern och islamkritikern Geert Wilders, han kallar Widers för "denne satan, denne djävul" och förklarar att alla som talar om islam på samma sätt som Wilders borde halshuggas.
.
Talibaner i Pakistan hotade igår med att terrorattacker i Europa, USA och Pakistan kommer att genomföras "mycket snart" Varningen ska ses mot bakgrund av att USA:s utrikesdepartement för några dagar sedan formellt lade till den pakistanska talibanrörelsen Therik-e-Taliban Pakistan på sin lista över utländska terrororganisationer.
------------------------------------------------------------------------------
Detta är ett litet axplock från gårdagen i den islamska världen, samtliga nyheter har jag hämtat från Göteborgs-Posten. del 1, 2010-09-04. förutom G-P har jag hämtat information från http://www.scotsman.com/ i artikeln från Tadjikistan.

Hot,våld, död, - islam i ett nötskal. För min del kan USA:s utrikesdepartement föra upp hela den islamska världen på sin terrorlista.

"Islam är inte en religion, islam är en totalitär världsuppfattning en ideologi som har en religion i sig, en politisk filosofi som är jämförbar med nazism, stalinism och andra kända totalitärer" -Lars Hedegaard, Trykkefrihedselskabet, Danmark.Jo! ..en sak till, på sin ledarsida har G-P en liten artikel kallad //CITATET: idag är det en liten bild på den alltid lika buttre statsministern och ett litet citat hämtat från SVT:s partiledarutfrågning. Citatet lyder:
"De som tycker om Sverige ska inte rösta in Sverigedemokraterna i riksdagen".

Sverigedemokraterna är det enda partiet som kritiserar massinvandringen från främst muslimska länder ..eh! ..nej förresten! Reinfeldt själv har ju kritiserat den, men det vågade han bara göra i finsk media, så präktig och korrekt han är!
På tal om massinvandring gjorde de rödgröna idag klart att om de vinner valet så kommer denna att öka stort. http://svt.se/svttext/web/pages/109.html

Inga kommentarer: