måndag 13 september 2010

Svenskarnas parti (SvP) avslöjade valfusk i Grästorp

http://www.svenskarnasparti.se/2010/09/13/svenskarnas-parti-svp-avslojade-valfusk-i-grastorp/
Publicerad: 2010-09-13

Vid en större flygblads- och valsedelsutdelning i Grästorp under söndagen upptäckte valarbetare från Svenskarnas parti (SvP) hur en folkpartist stal partiets material. En äldre man från Folkpartiet cyklade under dagen fram till valarbetarna när de delade ut flygblad utmed Hantverkaregatan i centrala Grästorp och frågade vad de gjorde. De förklarade att de delade ut valinformation från Svenskarnas parti och sade skämtsamt att de hoppades att folkpartisten inte skulle stjäla materialet. Folkpartisten fortsatte då sin utdelning av material och till aktivisternas förvåning såg de hur han plockade upp SvP:s material ur nästa brevlåda samtidigt som han själv lade i reklam för Folkpartiets Dan Hardysson. Folkpartisten fortsatte iväg innan han kunde hindras och aktivisterna upptäckte sedan att flera av partiets flygblad och valsedlar saknades utmed den väg där Folkpartisten delat ut sitt egna material.

- Det är fullständigt oacceptabelt att valarbetare stjäl valinformation för att hindra grästorpsborna från att få information från Svenskarnas parti. Inte bara är det ett allvarligt yttrandefrihetsbrott i en pågående valrörelse utan det handlar dessutom om att privatpersoner får sin post stulen, säger Daniel Höglund som kandiderar för Svenskarnas parti i Grästorp.

- Vi gjorde en polisanmälan på detta igår och har informerat våra valarbetare om att de skall försöka gripa och hålla kvar valfuskare på platsen tills polisen kommer om det uppdagas liknande saker i Grästorp igen eller på andra orter. I Grästorp finns det bara fyra andra partier som ställer upp i kommunalvalet och en del av dessas valarbetare har tydligen fått sådan panik när det finns en sann opposition i kommunen att de börjat använda sig av valfusk för att försöka hindra Svenskarnas parti, avslutar Höglund.

Trots att två vittnen finns så har inte Folkpartiet i Grästorp velat varken fördöma eller kännas vid valfusket då Svenskarnas parti kontaktat dem. Folkpartisten som begick stölden var över 50 år gammal, hade grått hår och glasögon. Han var klädd i så kallade mjukisbyxor och en smutsig vit t-tröja.

Svenskarnasparti.se
-------------------------------------------------------------------
Om någon vet vem denne fuskande folkpartist är får ni gärna skriva detta i en kommentar.

Inga kommentarer: