måndag 20 september 2010

Svenskarnas parti tog ett mandat i Grästorp

Svenskarnas parti (SVP), tidigare Folkfronten och dessförinnan Nationalsocialistisk front, är ett svenskt nynazistiskt parti. Partiet bildades den 22 november 2008 efter att Nationalsocialistisk front lagts ner. Svenskarnas parti beskriver sig själva som nationalister. Partiets tidning heter Realisten. Svenskarnas parti hör till de grupper som bevakas av svenska säkerhetspolisen, och anses av dem ingå i vit makt-miljön. 102 personer (2.8%) röstade på dom i kommunalvalet i Grästorp valet 2010 och kommer därför erhålla 1 mandat. I kommunfullmäktige representeras dom av Daniel Höglund. (Wikipedia)
----------------------------------------------------------------------
Jag har ingen egentlig kommentar till detta, tycker bara att det känns bisarrt, väldigt bisarrt! man gnuggar sig i ögonen och tittar en gång till och undrar om det verkligen är sant - ett nazistparti tar mandat här i Grästorp.

Grästorps kommun har inga som helst problem, som kommuner brukar ha där ett nytt parti dyker upp från ingenstans, t.ex i göteborgsregionen där ett intresseparti som är emot biltullar(tror jag) nu fick många röster, det partiet har någonting att sätta tänderna i, något att jobba med, men ett nazistparti i Grästorp?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske är det inte så otroligt. Det är trots allt inget nazistparti, var de politiska motståndarna i media än vill påstå.

Rickard sa...

Lysande! Detta har påverkat min bild av Grästorp till det bättre iaf. Jag kan helt klart tänka mig att flytta till kommunen nu när det finns ETT parti där som inte sätter invandrare i första hand. Diskriminering i form av instegsjobb tex är ju något som Svenskarnas parti är emot.
Jag hoppas och tror att Daniel och SvP kan åstadkomma mycket bra för kommunens invånare.