söndag 12 september 2010

Massmedias makt

Zlatan har spelat sin debutmatch med sitt AC Milan i italienska serie A , matchen gick dåligt och de förlorade trots hemmaplan, som grädde på moset sumpade Zlatan en straff. I dagens G-P hamnar Zlatan därför på förstasidan, på aftonbladet.se är det krigsrubriker: Zlatan sågas av Italiensk press, Fiasko, Zlatan var verkligen dålig, smärtsamt, saknar lagmoral, är några av rubrikerna. FC Barcelona ett av världens bästa fotbollslag förlorade också en match igår men detta skrivs det inte lika mycket om, inte lika mycket som det skrivs om Zlatans fiasko.

Det är så massmedia jobbar, de blåser upp någonting och de gör det riktigt stort, ju större dessto bättre - bara för att själva få sätta nålen i bubblan. Igår skulle vi tycka att Zlatan var jättebra och idag ska vi tycka att han är jättedålig, de styr hur vi ska tycka och tänka. Jag har tidigare skrivit om Zlatan, om hur massmedia blåst upp honom, gjort en Zlatan av en fjäder, nu ser vi varför, ett skolexempel på hur man själv skapar de nyheter som man vill förmedla.

I Grästorp där jag bor firades Grästorpfestivalen 21 augusti, på torget hölls olika arrangemang, en del politiska partier fanns också repressenterade på torget denna dag, bl.a Svenskarnas parti som för bara något år sedan hette Nationalsocialistisk front, se bilder: http://www.svenskarnasparti.se/2010/08/26/intensivt-valarbete-i-grastorps-kommun/
Svenskarnas parti ställer nämligen upp i kommunvalet i Grästorp i år, att de fick stå där och sprida sin propaganda har det varken skrivits om eller pratats om här i det lilla samhället, antagligen känner inte många till Svenskarnas parti då massmedia inte varnat folk för dem, hade däremot Sverigedemokraterna stått där på torget hade det nog blivit ett jävla hallå, så farliga och rasistiska som de är, men ett nazistparti det går bra det.

Är det någonting som saknats i den här valrörelsen så är det en debatt om massinvandringen, vill vi verkligen ha multikulti samhället, eller vill vi ha tillbaka vårt gamla svenska samhälle, vill vi kanske både ha och försvara vår svenska kultur? Sverigedemokraterna har allt sedan förra valet motarbetats, i massmedia kallas de rasister, massmedia skriver dagligen om sverigedemokrater som hoppat av sina platser i kommunfullmäktige sedan förra valet, man har gett dem sken utav att vara både dumma, lata och oengagerade vad massmedia inte skriver om är varför de hoppat av, att de utsatts för ren pennalism och hot från företrädare för alla andra partier.

Att det varit tyst om ett viktigt ämne i valrörelsen beror på att partierna i sveriges riksdag beslutat sig för att från början vare sig lyssna på eller ställa upp och debattera med Sverigedemokraterna, trots inbjudningar har ingen vågat ställa upp, det är heller inte konstigt, det mångkulturella samhället går helt enkelt inte att försvara och det vore politiskt självmord att ens försöka.

När vi dagligen ser hur massmedia försöker skyla vilka det är som bränner bilar, kastar sten på brandmän, när tidningen Expressen förvandlar pixlade mörka ansikten vita, när orsakerna bakom varför sverige ligger i topp bland europas länder vad gäller våldtäkter inte diskuteras, så är det så uppenbart att de två går hand-i-hand, massmedia och de politiska partier som arbetar aktivt för ett mångkulturellt samhälle, dessa partier som kallar sig demokratiska existerar inte utan verktyget massmedia som bestämmer hur du ska tycka och tänka. Vem är det egentligen som är icke-demokraten i samhället?

Jag förstår att folk hatar sverigedemokrater, de utmålats som nazister, rasister ja till och med ännu värre (om det nu är möjligt) av massmedia. Massmedia ger sig själva en roll i en mittenposition i samhället, helt neutrala givetvis! en förmedlande kommunikationslänk mellan folket och de styrande. Massmedia säger en massa sanningar, den ger dig nyheter, men den vill också få dig att känna dig liten, den vill få dig att känna dig liten för att den står alltid på den lilla människans sida, och försvarar henne mot den onskefulla omvärlden, den är etiskt korrekt, den är medmännsklig och empatisk, det är så man skapar förtroende ..och kontroll ..och makt.

Zlatan är inte en sämre fotbollsspelare idag än vad han var igår, vem som helst kan ha en dålig dag utan att behöva bli hängd för det, glöm inte det.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Om du läste Expo lite mindre skulle du inte tro att SvP hette NSF tidigare. Det rör sig om två olika grupper.

Om du studerade SD lite mera skulle du veta att de är för mångkultur och invandring. De har hälften irakier på sin lista i Södertälje, representeras av en iranier i Växjö, har en jude i styrelsen och så vidare.

Vill du ha tillbaka ett svenskt Sverige så är SvP det val du måste göra. SD vill fortfarande släppa in 10 000 invandrare om året och inte utvisa speciellt många av dem som finns här. Det ger ingen förbättring, bara en något mer långsam försämring.

-DES- sa...

När jag skriver att jag inte vill ha mångkultur så betyder inte det att jag vill kasta ut någon från mitt land, det betyder bara att jag tror invandrare har lättare att komma in i samhället, att integreras om de anpassar sig till de vilkor som vi har här. Jag är varken rädd för vare sig judar eller araber, däremot är jag starkt kritisk emot islam. Expo har jag aldrig läst.

Det förstår jag väl att ni i Svenskarnas parti inte vill höra talas om att ni tidigare hette nationalsocialistisk front.

Anonym sa...

Jag vill ha bort mångkulturen från Grästorp även om det inte är så mycket (ÄN!). Så jag ska rösta på Svenskarnas parti oavsett om de kallas rasister eller nazister. Någon opposition behövs i kommunen.