onsdag 29 april 2009

Saxat (lite av vart)

Grästorpare! - å vattnet är på!, ...jag repeterar! å vattnet är på! (it's a secret code! innebär att alla måste lämna sina hus, gå ut i sina trädgårdar och vrida på en kran!)

En 39-årig man från Copley, Ohio, blev utkastad från en restaurang med förklaringen att han var för full, han kände sej kränkt och uppsökte ortens polisstation, där han krävde att få göra ett alkotest, han fick som han ville och greps eftersom han kört bil till stationen med 1,2 promille i blodet.

På tal om alkohol och trafik, så talade jag med en kille i bussbranchen som berättade att alkolåsen som används i yrkestrafiken inte har någon egentlig funktion, då de är mycket lätta att "ta sig förbi" med ett enkelt handgrepp, han berättade också om chaufförer som inte varit helt kappabla med detta - men då kunnat få hjälp av en "kompis" med "bättre" lungor. Ta fram bättre lås TSV!

Läser att författaren Peter Englund hittat en egenförfattad bok i ett antikvariat, smått shockad över att den "bara" kostade trettio kronor signerade han den! - ett tydligt och desperat försök till värdestegring!

Under rubriken Evenemang finns i tidningen G-P (Göteborgs-Posten) en annons från Wapnö gård utanför Halmstad, där skall hållas "betessläppsevenemang" (något för SAOL). Ur texten "För tolfte året i rad blir det folkfest på Wapnö när korna släpps ut i det gröna." -Alla som själva bevittnat när kor som stått inne under hela hösten och vintern åter äntligen släpps ut i det fria på grönbete vet också hur bra kossor faktiskt är på att uttrycka glädje, vilka otroliga hopp de kan göra, hur fort de kan löpa, och framförallt hur mycket gas fyra magar kan generera på ett halvår! vi snackar braaaak skitar! jag har några gånger sett detta och det är en riktig upplevelse, har ni tillfälle att på någon gård göra ett besök i just vid detta tillfälle - ta det! det är en rolig upplevelse.

TV-Tipset: Tv4 Film Kl 17.25 Fear and loathing in Las Vegas. TV3 Kl 21.00 Efterlyst. ..och för alla lyckliga människor som har Viasat, Champions league: Manchester United - Arsenal, Kl 20.00.

Gårdagens match mellan Barca och Chelsea slutade visserligen mållöst, men det resultatet speglar inte matchen på ett rättvist sätt! Barcelona var det klart bättre laget, med ett snabbare spel och mera tekniskt begåvade borde de vunnit, Chelsea var inte dåliga, de försvarade sej mycket bra, och glimmade till emellanåt. Jag ser fram emot returen i London och hoppas att "sexan" har den goda smaken att sända även den.

Mera fotboll... Grästorps herrlag IK Gauthiod spelar i Division 2 mellersta götaland, jag erkänner gärna att jag är stolt över att vårt lilla samhälle har ett lag så högt upp i seriesystemet, man kan på svenskaspel.se spela på deras matcher.

...ännu mera fotboll! - I kväll möter GAIS - Hammarby på "Gamla Ullevi" -är detta den nybyggda arenan? den som ligger där gamla Ullevi låg? eller är gamla Ullevi detsamma som nya Ullevi nu när nya Ullevi har blivit den äldre av dem? kunde de inte bara döpt arenorna till Albert och Herbert så man kunde skilja dem åt utan att behöva bränna hälften av sina hjärnceller.

Inga kommentarer: