fredag 17 april 2009

Spotnicks - Orange blossom special


Spotnicks - Orange blossom special

Orange blossom special var ett passagerar tåg, låten om tåget spelades in 1939 av Ervin och Gordon Rouse, då på fiol, det var Ervin som skrev den, många musiker har spelat in och gett ut den på platta bl.a Johnny Cash som gav ut den på plattan med samma namn 1965. Göteborgsbandet Spotnicks version är naturligtvis instrumental, jag tror den är från 1963.

Bo Winbergs gitarr hade en inbyggd, trådlös radiosändare och en mottagare i förstärkaren. När de höll på med en skivinspelning i Paris 1963, ville en journalist prova Winbergs gitarr. Vad de inte visste, var att sändaren hade samma frekvens som Parispolisens radio. Polisen spårade störningarna till studion, där Spotnicks höll till. När nyheten nådde Sverige, kunde man läsa att polisen stormade Olympia med dragna k-pistar, vilket inte var sant.

1965 hade Cliff Richard & The Shadows en konsert i Göteborg. Shadows bjöds hem till Bo Winbergs villa i Fredriksdal och jammade med Spotnicks hela natten så att grannarna tillkallade polisen. Polisen förklarade att ljudnivån var så hög att "det hördes till Kungsbacka".

Inga kommentarer: