torsdag 8 oktober 2009

Flygsäkerhet

I augusti i år lirkar en al-Qaidamedlem upp en bomb i analen. I samma ögonblick blev de nya så kallade nakenskannrarna på flygplatserna värdelösa. Nu kan flygpassagerare tvingas gå genom helkroppsröntgen innan de går ombord på planet. Attacken i augusti, där en terrorist detonerade en bomb inuti sin egen kropp, misslyckades. Målet för attacken var den saudiske antiterrorchefen Prins Mohammed bin Nayef, som överlevde. Men poängen är att den 26-årige självmordsbombaren lyckades ta sig igenom alla säkerhetskontroller innan han tilläts att komma in i mötesrummet där attacken ägde rum. Nu är det bara en tidsfråga innan liknande metoder används för att smuggla in bomber på ett flygplan. Där kan skadan bli förödande, menar experter.(Metro)

"jag tillhör en religion som säger åt mig att döda alla som inte tillhör min religion" Det hade naturligtvis varit praktiskt att förbjuda alla araber att flyga, men efter "skobombaren" Richard Ried som väl egentligen inte var arab men som hade konverterat till islam(tror att det var så!), så kan ju varenda galning göra detsamma (konvertera till islam alltså!) Richard Reid greps med en bomb i sin sko under en flygning från Paris till New York.

Vad kan man då göra? helkroppsröntgen - javisst! det är nästa steg, man skulle också kunna göra om sittplatserna på flygplanen till egna bombsäkra containerliknande kupéer endast innehållande mat, dryck och en potta.

Inga kommentarer: