onsdag 21 oktober 2009

Puckelbollplan

I programmet Sverige som visades igår kl 23.55 i tv2 visades Puckelbollplan som är en annorlunda bollplan som skapats av konstnären Johan Ferner Ström. Puckelbollplan invigdes 5 september i år och ligger i kroksbäcksparken i Malmö.
Ny sport, ny konst, ny plan - Världens första puckelbollplan är klar.
Världens första Puckelbollplan ligger i Kroksbäcksparken i Malmö. Planen är 25 x40 meterstor.
Puckelbollplanen är en interaktiv skulptur uppfunnen och designad av konstnären Johan Ferner Ström/Urban Art Solutions. Planen är kuperad med kullar och pucklar, linjerna krokiga och målen olika stora.
— Många lever i tron att livet är en rättvis spelplan, att planhalvorna är lika stora och att målen alltid har minst ett kryss. Men egentligen studsar bollen aldrig riktigt dit du vill och planen är både gropig och ojämn, säger Johan Ferner Ström. Samtidigt neutraliserar planens ojämnheter spelarnas skicklighet. Det är inte alldeles säkert att den bästa fotbollspelaren också är den största Puckelbollhjälten. Studsar inte bollen dit man tror har alla en chans.
Planen är inte "i stället för" utan snarare en parafras som vill stimulera till nya typer av användning. Förhoppningen är att det skall växa fram nya spontana spelmodeller.

Johan Ferner Ström

Inga kommentarer: