måndag 19 oktober 2009

Weekend i Götet

Som jag tidigare berättat så har vi varit i Göteborg, På väg ner stannade vi till i Kungälv för att tanka, det stod en bil framför våran så vi fick vänta, det var en äldre herre som höll på att tanka - och rätt som det var så gick han iväg! (med bensinslangen fortfarande i bilen) kanske skulle han passa på att pinka under tiden som han fyllde på bensin? ..hursom helst, efter en liten stund så tittade damen i bilen ut, hon tittade bakåt på vår bil, gick sedan ut från passagerarsidan, gick runt framför sin bil och in och satte sig på förarsidan, efter en liten stund tändes lamporna i bak på bilen ..jag anade det värsta ..och strax därefter började bilen mycket riktigt så sakta att rulla framåt, jag tutade TUT, TUT, TUT, TUUUT, TUUUUUUT, TUUUUUUUUUT och blinkade som fan med helljuset och andra som stod och tankade bredvid roppade ÖÖÖÖÖÖH! HÖRRRÖÖÖ! ÖÖÖÖÖH! slangen var spänd som en fiolsträng mellan bilen och automaten när hon tillslut stannade, en kille sprang fram och ryckte ur slangen ur bilen - han tappade den naturligtvis och det sprutade bensin överallt, fan vad vi garvade! nu dök gubben upp igen - han kunde inte förstå vad som hänt, han bara stod med händerna rakt ut och skakade på huvudet, vi rullade förbi, sket i att tanka, men jag skulle ge vad som helst för att höra samtalet paret emellan, hon som förklarar för honom vad hon gjort och han som förklarar för henne vad fan han sysslat med, stackars tant hon ville bara vara vänlig och flytta på sin bil så att vi skulle få plats, synd att jag inte tänkte på att filma det hela, ett gott skratt fick vi iallafall!

Jag slapp följa med in på Lek&buslandet, jag gick runt, tog en fika, gick i affärer var inne på Systembolaget - det var stort och hade ett bra sortiment, jag köpte några öl jag aldrig smakat tidigare, jag var där inne kanske i en halvtimma, det är ganska lustigt hur man kan höra vuxna män stå och läsa högt på flaskor och buteljer - de är precis som barn i en leksaksaffär där de står och botaniserar bland hyllorna.

Jag vet inte hur många timmar barnen var inne på Lek&buslandet men jag gick in och jag hittade dem ganska snabbt, då var de trötta och vi satte oss och vilade lite, här gjorde jag en intressant iaktagelse, det var väldigt många pappor i tjugo - tjugofemårsåldern där, de såg ganska lustiga ut där de sprang omkring i strumpelästen, rödmosiga i ansiktet och alldeles svettiga i håret, det riktigt lyste i deras ansikten precis som hos deras barn - de hade nog gôrskôj!

Hotellet var helt okey! stort fint rum, tv med många kanaler, bubbelbadkar med tv på vägen och värme i golvet, vi var alla nöjda med det! Söndagen började med en dignande frukostbuffé, sedan åkte vi till IKEA och shoppade innan vi åkte vi hem.
På Lek&buslandet

Vy från hotellrummet kl 06.30 det ljusnar!

Inga kommentarer: