fredag 7 augusti 2009

Systembolagets monopol


Igår hade malin köpt räkor och en massa annat gott, kex och ost mm, har vi nått vitt vin? snabbt kollade jag över dryckesförrådet och kunde konstatera att det var snustorrt, slängde mej in i carreran och drog i ilfart till bolaget, när jag kom fram till dörren låstes den framför näsan på mej - sååå snopet!, där står man ...och vad kan man göra? -inte ett skit! förbannade sovjetsamhälle! nu fick jag nöja mej med folköl till maten. Ärligt talat - det här är inte okey! det här överförmynderiet i vårt samhälle är en gammal kvarleva från hedenhös, säkert befogat i början av förra seklet när alla söp jämnt och ständigt. Jag kan acceptera att vi har kvar systembolaget - men då ska öppettiderna vara sådana att man inte behöver bunkra upp som om man vore en jävla ekorre inför vintern! dessutom så måste tillgängligheten vara bättre dvs fler bolag på fler platser.


"Systembolagets monopol är kvar så länge svenska folket vill det" säger Anitra Steen. Det måste anses som hyckleri upphöjt till skön konst. Vi svenskar har blivit påtvingade ett system som vi aldrig bett om. Det enda sättet att visa att vi inte accepterar monopolsituationen är att inte handla på Bolaget. -Ja, men Systemets otroliga sortiment då? Det är en medveten strategi för att lättare få folket att acceptera förmynderiet. Ska vi slutligen visa politikerna vad folkmakt är så måste vi bojkotta Systembolaget tills vi har krossat monopolet - detta är alternativet till bättre öppettider och ökad tillgänglighet.


Nykteristerna har alldeles för stor makt i Sveriges riksdag. Deras andel av ledamöterna motsvarar inte deras andel av Sveriges befolkning. Sverige är nog det enda landet där en minoritet får diktera lagar och regler som styr majoritetens liv och vardag. Nykterister ska inte bestämma alkoholpolitiken.


Alla dessa domedagsprofetior från våra verklighetsfrånvända nykterhetsvänner om vad som
kommer att hända om vi skulle sänka alkoholskatten. Det kan bara tyda på en sak och det är att man anser tydligen att vårt svenska samhälle och dess uppbyggnad inte är
något himmelrike på jorden, eftersom vi alla skulle ta till flaskan vid en skattesänkning.

Inga kommentarer: