onsdag 26 augusti 2009

Stor spricka i moderaterna

Moderaterna visar upp en enad fasad inför partistämman.Men det finns sprickor i partiet - och nu väntas hård debatt.Flera kommunpolitiker vill - till skillnad från Fredrik Reinfeldt och partiledningen - sänka bidragen för asylsökande som flyttar till flyktingtäta områden.

Vid Moderaternas framtidskonvent i november förra året röstades ett förslag igenom om att asylsökande som flyttar till redan flyktingtäta kommuner ska kunna få bidragen sänkta eller borttagna. AnjaSonesson från Malmö är en av de som står bakom förslaget: -Det är oerhört viktigt att vi beskriver hur vi vill göra för att minska trycket på kommuner som Malmö, Landskrona och Södertälje, säger Anja Sonesson till Ekot.
- De har inte satt sig in i problematiken vi ser här i verkligheten. Att barnen får en väldigt dålig start i livet när det gäller att etablera sig i Sverige. Man lär sig inte svenska ordentligt. Man går i skola där nästan 100 procent av eleverna inte pratar svenska hemma. Man får en väldig, väldig uppförsbacke och föräldrarna får inga arbeten, säger Anja Sonesson till Ekot.

Inga kommentarer: