torsdag 20 augusti 2009

Jimi Hendrix - Fire (Live at Woodstock)

Filmbolaget Legendary Pictures vill göra film om rockikonen Jimi Hendrix. En viktig pusselbit saknas dock innan filmen blir verklighet och det är att försäkra sig om rättigheterna till Hendrix musik.

Ingen har väl undgått att det i år är 40 år sedan Woodstockfestivalen gick av stapeln. Ett av den legendariska festivalens mest kända ögonblick var Jimi Hendrix framförande av den amerikanska nationalsången "Star spangled banner".

Nu vill filmbolaget Legendary Pictures görs film om rockikonen. En viktig pusselbit saknas dock innan filmen blir verklighet och det är att försäkra sig om rättigheterna till Hendrix musik. Det verkar inte bekymra filmbolaget som först ska sjösätta projektet och därefter lösa rättighetsbiten, skriver Variety. Tilläggas bör att tidigare projekt att göra film om Hendrix just stupat på rättigheterna.

Legendary låg även bakom "It might get loud", en dokumentär med gitarristerna Jimmy Page från Led Zeppelin, U2:s The Edge och Jack White från White Stripes, som lanserades tidigare i år. (TT Spektra)

Jimi Hendrix - Fire

Inga kommentarer: