lördag 1 augusti 2009

Mångkultur

Jag har skrivit lite om mångkultur och känner att jag behöver förtydliga vad jag tycker och var jag står. Jag är emot mångkultur, dvs mångkultur som ideologi. Det är i första hand allt "gulligull" kring ordet mångkultur som tokiga landsmän och kvinnor använder i den villfarelsen att ordet betyder att "vi" skall anpassa oss till "nysvenskarnas" behov och deras religiösa syn på saker och ting i utbyte mot nya matrecept och nya ord i fikonspråket.

När industrin behövde arbetskraft på femtio och sextiotalet kom det till sverige många finnar, greker, ungrare, italienare, dessa hade det kanske inte alltid så lätt att integreras i samhället - men det gick, svårast var det nog att lära sej ett nytt språk. På sjuttiotalet flydde människor från kriget i mellanöstern och kriget i Libanon, det var främst kristna grupper som flydde hit ifrån terrorn, de hade inga större problem förutom de med raggarna i Södertälje.

På åttio och nittio-talet flydde många från kriget Iran-Irak, och senare kriget på balkan, forna Jugoslavien, och ifrån oroshärdar i afrika, somalia, men de som kom hit då var i huvudsak muslimer, ifrån just de här länderna har sverige tagit emot mycket stora grupper - som sedan har ökat ytterligare i.o.m den stora anhöriginvandringen - dessa grupper, strikt religiösa har inte assimilerats i vårt samhälle.

Jag vet inte vad våra beslutsfattare tänkte på när de öppnat rikets gränser för dessa religiösa horder - kanske drömmde de redan då om segreation, om ett Fittja, ett Tensta, ett Södra Ryd, ett Hammarkullen, ett Rosengård, om att dela ut socialbidrag, bostadsbidrag, om arbetslöshet, om global intifada, sharialagar ..om våltäkter!!! om så var fallet - grattis ni har lyckats!

Om nu någon trodde att människor från strikt religiösa länder skulle ändra på sin syn på etik eller på sina värderingar som genom ett trollslag bara för att de bosatt sej i sverige - så trodde de fel! istället för att "ta tag i problemen" med den misslyckade integrationen så var det enkelt att utropa att "Sverige är ett mångkulturellt samhälle" för i det offentliga mångkulturella samhället med de många etniska grupperna så måste man visa tolerans inför kulturella skillnader och gissa nu vem det är som nu måste ändra på sina värderingar och på sitt liberala levene? och gissa vems fel det är att dina döttrar blir våldtagna när de klär sig så lätt en varm sommardag?

Till mitt sverige är alla välkommna! - till fred och frihet, till åsiktsfrihet och till tryckfrihet, till svensk kultur och till svenska värderingar - men endast om du respekterar det!

Inga kommentarer: