lördag 4 december 2010

Grästorp ett nytt Corleone?

Vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth vill ha fler gratisarbetare på de statliga museerna, -Jag vill gärna ha fler volontärer över huvudtaget inom kulturlivet, säger hon. Kulturen ska kosta så lite som möjligt, helst ska den vara vara gratis.

I min lokaltidning NLT läser jag att min kommun Grästorp i ett kommunsammanträde den 25 november tagit beslutet att höja kommunalskatten med 25 öre, "just nu är ekonomin bräcklig och svag och därför har till och med de borgerliga tvingats föreslå en skattehöjning på 25 öre" kan man läsa, dessa 25 öre motsvarar ungefär 2,3 miljoner i tillskott.

Samma dag, den 25 november beslutades det också av våra hobbypolitiker att man även höjer partistödet i kommunen från 5 000 kronor per kandidat till cirka 7 000 kronor.
Partistöd betalas ut av staten till partiernas allmänna verksamhet, 2010 betalade staten ut 105.000 kr till de politiska partierna i Grästorps kommun, fördelade på följande vis: S 29.000, C 23.000, Kd 5.000, Fp 11.000, M 32.000 och FFK (Fram för kommunen) 5.000, de politiska partierna har ingen skyldighet att redovisa hur de ekonomiska stöden används.
Utöver det statliga stödet har kommuner och landsting rätt men inte skyldighet att lämna stöd till politiska partier, och det är det kommunala partistödet som lokalpolitikerna nu höjer, inget "ansträngt ekonomiskt läge" är tydligen för ansträngt för att ge dessa hobbypolitiker lite extra klirr i partiets ficka. Jag behöver väl knappast nämna att det naturligtvis inte står en rad om detta i lokalpressen?

Hand upp ni som vill se lite mera volontärarbete inom kommunalpolitiken.

Inga kommentarer: