söndag 17 maj 2009

Censur som försäljningsknep

Manic Street Preachers har hamnat i censurtrubbel. Fyra stora engelska butikskedjor tycker att omslaget till bandets nya album är alltför provokativt - och väljer att sälja skivan i tomma cd-fodral. (TT Spektra)

Manic Street Preachers har hamnat i censurtrubbel. Fyra stora engelska butikskedjor, däribland Sainsbury's, tycker att omslaget till bandets nya album är alltför provokativt - och väljer att sälja skivan i tomma cd-fodral.
Omslaget till "Journal for plague lovers", som släpps nästa vecka, är målat av den brittiska konstnären Jenny Saville och föreställer ett barn med - till synes - blodigt ansikte.
Manic Street Preachers sångare James Bradfield anser att butikskedjornas beslut är "helt bisarrt".
- Vi tyckte att det var en vacker målning. Om man är bekant med hennes (Savilles, reds anm) tidigare verk vet man att hon målar med mycket bruna och röda färger. Folk tror bara att vi är mer provokativa än vad som är fallet, säger Bradfield till BBC News.

Vilken gimmick! helt klart ett försök att göra någonting totalt ointressant till en "snackis" och eventuellt få upp intresset kring skivsläppet något, detta totalt bölrötna band har tydligen funnits sedan 1986, haft en hit "If You Tolerate This Your Children Will Be Next", vad tycker ni själva om omslaget här ovan? själv tycker jag att det är urfult!, en annan sak! de här butikskedjorna som inte vill sälja skivan i orginalkonvolutet, undrar om de säljer Samhains skivor? eller skräckfilmer?

1 kommentar:

Jimmy Nilsson sa...

Ett briljant omslag från ett briljant band.

http://www.youtube.com/watch?v=-DCB7bTGcFo&feature=related