måndag 21 februari 2011

Syna Vattenfall Josefsson

Eljättarna Vattenfall, Fortum och Eon gör mångmiljonvinster per anställd. Få bolag når de nivåerna, oavsett bransch, skriver ekonomisajten E 24.

Vattenfall redovisade ett rörelseresultat för 2010 på drygt 16,7 miljarder kronor i Norden 3,2 miljoner kronor per anställd.

E 24 jämför med resultaten för de största elkunderna börsbolagen Sandvik, SCA, Stora Enso, Boliden och SSAB som redovisade en vinst på mellan 125.000 och 300.000 per anställd under förra året.
-----------------------------------------------------------------
Att det är just Vattenfall, Fortum och Eon som gör dessa vinster i kylan då alla människor samtidigt klagar över hur vansinnigt dyr elen blivit är nästan ett lite pinsamt tydlig samband, för det är även dessa tre bolag som samtidigt äger de svenska kärnkraftsverken, detta har vi snackat om förut, en stor del av dessa enormt stora vinstpengar skulle gått tillbaks till de svenska skattebetalarna om inte dessa kärnkraftsverk sålts ut, nu går de istället till privata investerare. Varför får folket inte säga sitt när stora statliga verk säljs ut? De enorma pengarna vi får betala för värmen i vintern är rena stölden.

Jag vet att vattenfall är ett helägt statligt företag men detta hindrar dem tydligen inte från maffiametoder, syna dem i sömmarna Josefsson!

Även Aftonbladet skriver om detta.

Inga kommentarer: