tisdag 15 februari 2011

Rasism och passivitet

Sverigedemokraterna benämns nästan alltid som "ett rasistiskt parti" i och med att Sd blivit ett riksdagsparti har fler människor och kanske t.o.m media insett att man inte per automatik är en rasist bara för att man kritiserar politiskt katastrofalt tagna beslut i samhället, nu hör man mer oftare att Sd är ett parti sprunget ur rasistiska rörelser som t.ex BSS, för någonstans vill man ändå kila in det där kittlande ordet rasism i samband med Sd.

Allting är sprunget ur någonting, allting har en rot, ett embryo. VW bubbla har sitt ursprung i ett uppdrag som den österrikiske bilkonstruktören Ferdinand Porsche fick av Adolf Hitler. Det finns ju massor av nu existerande företag som finansierade eller finansierades av Tredje riket. Säger du när du ser en VW bubbla "-titta en VW bubbla med rötter i nazismen"???Vad är rasism? Från början handlade ordet om ras och etnicitet, nu har ordet reviderats i sverige ordet har fått en innebörd av att allt som kritiserar den havererade utopin om ett mångkulturellt samhälle, men också att allt som inte gynnar invandrare eller ger dem förtur och fördelar är per automatik rasism. Jakten på allt som är rasistiskt har nått gränser man inte trodde var möjligt t.ex som i denna artikel, jag tycker att det är okey att inte kalla en person för svart eller neger, man kan använda ordet färgad, men om någon ändå säger N-ordet ska det väl inte resultera i rubriker i pressen? då har det väl ändå gått för långt? Jag slänger en snabb blick på siten sverigemotrasism.nu här kan man bl.a läsa att "Grannsamverkan mot brott" och "Svenska flaggor" är rasism! helt tydligt är att mångkulturens lobbygrupper fått jobba ostört alldeles för länge och med alldeles för stora skattemedel.
.
Att kalla Sverigedemokraterna för ett parti med rötterna i rasismen är bara ett fult tarvligt försök att få dem att framstå i ett sämre dager, anser du att Grannsamverkan mot brott eller att den svenska flaggan är rasism? är det okej att ungdomsgäng kastar sten på brandmän och ambulanspersonal? om du tycker det bör du ta dig en funderare på vem som ägnat år till att indoktrinera dig till en passiv icke ifrågasättande medborgare och framförallt varför.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Bra inlägg, igen!

Tänk om svensk media skulle nämna Socialdemokraternas alla skelett i garderoben varje gång man pratar om dem. Flörtar med nazisterna, rasbiologiska institutet, folkhemsidealet där icke lämpliga individer för fortplantning steriliserades och lobotomerades...Nämner man något av detta får man till svar att det var "längesen".

-DES- sa...

Tackar! Jag hade faktiskt med det där i en tidig version av inlägget, men det blev så långt så jag kortade ner.

Jonas sa...

Less is more!