söndag 20 februari 2011

Desperat populistiskt utspel

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund är inte bara partiledare han innehar även posten som socialminister, Kd pendlar i de olika väljarstödsundersökningarna, de senaste som jag sett har Kd's stöd legat på mellan strax över 2% till strax över 4%. Nu kräver den svenske socialministern i ett svar till EU om tobaksdirektivet att förbudet att sälja snus i EU upphävs.

Det är väl inget fel i det kan man tycka, vi är ju många här i sverige som snusar, det finns heller inga större belägg för att snus skulle vara farligt, när EU tog beslutet om förbud så visste de inte vad snus var, svenskar fick sitta och förklara för EU beslutsfattarna vad snus är för någonting och hur många snusare det faktiskt finns i sverige.

Nej vad jag tycker stinker är att sveriges socialminister sitter och slänger ur sig rent populistiska uttalanden i tider då hans populäritet är noll, om han verkligen menar det han säger om snuset - varför har han inte öppnat käften tidigare? debatten har hållt på i närmare fyra år! Göran Hägglund har inte ens sagt "prilla" på alla dessa år!
.
Göran Hägglunds populistiska utspel visar bara än en gång hur idiotisk den svenska blockpolitiken är, bara för att Kd ingår i alliansen som vann valet så ska partiledaren ha en ministerpost, nu är hans roll som partiledare ifrågasatt samtidigt som hans parti kämpar för sin existens. Vad hade karln gjort för desperata utspel om han varit näringsminister, handelsminister eller integrationsminister???

Bilden är hämtad från Aftonbladet.

Inga kommentarer: