lördag 19 februari 2011

Grisar och islam

Igår tittade jag på ett program som heter Islam för nybörjare, det var sista delen i en serie om tre, den gick i svt 2, programiden var att sex icke-muslimer i Storbritannien skulle leva efter koranen i tre veckor, naturligtvis var de flesta icke-muslimerna vimsiga fån som säkert skulle äta bajs bara för att få lite uppmärksamhet, men en kille var lite skeptisk, han tvivlade på att muslimer i Storbritannien verkligen blev vad han beskrev som "riktiga" britter, hans tvivel försvann då programmakarna snokat fram en arabkille som minsann tidigare varit soldat i brittisk uniform "-nej, nej, nej, inte skulle han ha några samvetskval om han tvingades strida mot andra muslimer" -men när du tittar på fotboll på tv då, håller du på England då? "-jajamensan, självklart!" ..och så var den tvivlaren bortkollrad.

Samma tvivlare åt också griskött även efter det att "exprimentet" startat - då han egentligen skulle leva efter koranens lagar, så en iman fick förklara varför en muslim inte får äta griskött. Imanen förklarade att grisen är ett orent djur därför att grisen äter avföring punkt slut.

Att djur äter avföring är inte alls ovanligt, en snabb sökning på nätet visar att bl.a Hundar, Apor, Elefanter, Fiskar, Grisar, Katter, Kossor, Gråsparvar, fjärilar, Koalor och många gnagare t.ex: Kaniner, Harar, Råttor, möss och Chinchillor äter avföring, anledningarna var lite olika men de flesta gör det för att få i sig nödvändiga vitaminer som t.ex vitamin B12, en del gör det för att underhålla bakteriefloran i sina tarmar. Samlingsnamnet på dessa djur är Koprofager, icke att förväxlas med koprofiler.

Om det nu är helt naturligt att grisar äter avföring, att naturen sett till att det ska vara så, och vi vet om detta genom vetenskap och forskning, bör man inte ompröva sina stenåldersbeslut då? ..nej alla vet att islam aldrig kommer att ompröva ett endaste ord i koranen, vetenskap och forskning kommer aldrig någonsin att spåras till, eller kännetecknas utav islamisters handlingar, islam kommer alltid vara en av de dummaste av ismer, och därmed samtidigt en av de farligaste.

Inga kommentarer: