lördag 9 oktober 2010

Sid & Nancy

Brittiskt biografiskt musikdrama från 1986. Efter sin USA-turné under slutet av 1970-talet splittras punkrockbandet Sex Pistols. Sid Vicious träffar Nancy, en trasig och utagerande ung kvinna. De förälskar sig och blir ett par men båda två har psykiska problem. Tillsammans hamnar de i en nedbrytande färd rakt ner mot samhällets botten, kantad av heroinmissbruk och destruktiva personer som managern Malcolm McLaren.

Det här brittiska musikdramat från 1986 handlar om paret som består av Sex Pistols-basisten Sid Vicious och den amerikanska groupien Nancy Spungen. Det är en våldsam kärlekshistoria som slutar i tragedi för dem båda.

Efter sin USA-turné under slutet av 1970-talet splittras punkrockbandet Sex Pistols. Sid Vicious (Gary Oldman) träffar Nancy (Chloe Webb), en trasig och utagerande ung kvinna. De förälskar sig och blir ett par men båda två har psykiska problem. Tillsammans hamnar de i en nedbrytande färd rakt ner mot samhällets botten, kantad av heroinmissbruk och destruktiva personer som managern Malcolm McLaren (David Hayman).

I regi av Alex Cox.
Tv4Film, kl 21:00-22.55.

Inga kommentarer: