måndag 18 oktober 2010

"Multikulti är död"

"Multikulti" dödförklarades på ett möte för tyska regeringspartiet CDU:s yngre medlemmar i helgen.

Talare var förbundskansler Angela Merkel och ledaren för det bayerska systerpartiet CSU, Horst Seehofer

– Den här hållningen har misslyckats totalt, sade Merkel.

Hon varnade för "invandring som drar ned våra sociala system" men sade att Tyskland behöver utländska specialister för att klara den ekonomiska tillväxten.

– Multikulti är död, sade Seehofer.

- jag drar slutsatsen att vi inte behöver fler invandrare från andra kulturkretsar sade Seehofer vidare.

Den här inställningen överensstämmer väl med vad som framkom i en studie som tankesmedjan Friedrich Ebert-stiftelsen har gjort.

Högerextrema attityder återfinns inte bara hos extremerna i det tyska samhället utan "i en oroande grad i mitten", fastslår studien.

Över en tredjedel av de drygt 2 400 tillfrågade ansåg att Tyskland "överfylls av utlänningar" och fler än en av tio tyckte att det behövs en "Führer" som kan styra landet "med fast hand".

Integrationen av muslimerna har varit en het fråga sedan i augusti, då dåvarande centralbanksdirektören Thilo Sarrazin hävdade att landet blir "dummare" av lågutbildade och improduktiva muslimer med huvuddukar och att tyskarna snart blir "främlingar i sitt eget land".

Turkar utgör majoriteten av Tysklands fyra miljoner muslimer. I en opinionsundersökning säger mer än hälften av de tillfrågade att den stora majoriteten av muslimer i Tyskland är ovilliga att acceptera och respektera tysklands befattning.

Källa: Göteborgs-Posten och gp.se

------------------------------------------------------------

Det är ju precis det jag sagt hela tiden!

Inga kommentarer: