fredag 30 april 2010

Robin Hood, filmpremiär i maj.

För alla oss som har barnasinnet kvar och uppskattar en riktig äventyrsfilm! vårens storfilm Robin Hood regisserad av Ridley Scott har premiär i maj.

Robin Hood är historien om en skicklig bågskytt som stred i King Richard armé mot fransmännen, tidigare mest intresserad av sin egen självbevarelsedrift. Efter Richards död reser Robin(Russel Crowe) till Nottingham, en stad som lider av en korrupt despotisk sheriff och förlamande beskattningsregler. Här faller han för den livfulla och vackra änkan Lady Marion (spelad av Oscarbelönade Cate Blanchett), som dock inte är lika imponerad av krigskämpen från skogen. I hopp om att vinna Marions hand och rädda staden samlar Robin ihop sitt gäng, vars färdigheter som krigare bara matchas av deras aptit på livet. Tillsammans upptar de kampen mot överklassen för att rätta till de orättvisor och missförhållanden staden har upplevt under stadens sheriff.

Robins hemland England är försvagat av decennier av krig som den ineffektive kungen bringat över landet. Risken för uppror är stor och hoten utifrån växer. Robin och hans vänner tar upp kampen mot kungen för att skydda sitt land från ett blodigt inbördeskrig och återvinna Englands ära.

http://www.visitbritain.se/redirect/bounce.aspx?cid=49&url=http://www.robinhoodthemovie.com/

"Rise, and rise again, until lambs becomes lions"

Inga kommentarer: