måndag 25 april 2011

Att förklara så att ingen ska förstå


Expressens skjutjärnsreportrar har (för viken gång i ordningen?) irrat sig ut i Göteborgs förorter för att finna svar på frågan varför invandrarungdomarna eldar bilar och kastar sten på polis och brändmän. Expressens forskningsresultat visar att invandrarungdomarna själva skyller på utanförskap, arbetslöshet och polisvåld, de "sociologiska förklaringarna" som tidningen uttrycker det, visar också på en omfattande segregation, fattigdom och utanförskap (vilket betyder ungefär detsamma som det ungdomarna svarade) det spelar förresten ingen roll hur man uttrycker det, för orsaken är inte ungdomarnas fel, inte heller är det de poliser som tvingas arbeta i dessa områden, att skylla på arbetslöshet är inte heller rätt, att räkna upp olika orsaker på det viset som Expressen gör ger ett visst sken av att någon av dessa bitar skulle kunna lyftas ut och rättas till, så att man skulle kunna arbeta fram en lösning på problemen, att tro det är detsamma som att blunda, hålla för öronen och vägra lyssna, den verkliga orsaken är den totalhavererade integrationen av alldeles för stora invandrargrupper, det är det som gett oss de segregerade områdena och känslan av utanförskap. Hur svårt kan det vara att få det på pränt Expressen? men det är klart, när man själva är med och sprider lögner om integrationen och mångkulturen, när man själva är en del av problemet, är det nog svårt att se klart och det är nog lätt att skriva om problemen på ett sätt så att ingen riktigt ska förstå, för det är alltid så, det första offret är sanningen!


De som skapat problemen står och kliar sig i huvudet, och låtsas att de inte alls förstår vad som händer. Vilka är egentligen offer och vilka är förövare? jag tror att alla är offer, en del mindre och en del mer, de verkliga offren är de stackars skötsamma arbetarna som inte hunnit fly från det nya ghettot och nu får sina bilar brända och vars vardag förvandlats till en otrygg krigszon, förövarna är inte enbart de som tänder eld och kastar sten utan lika mycket alla ni som tänker "RASISM!" varje gång sverigedemokraterna vill diskutera invandringspolitik, det är ni som bär den stora skulden till all skit som sker i förorterna - för all skit som sker i förorterna ÄR mångkultur! så här yttrar den sig, Expressen, Aftonbladet alla som skriver så fint om hur jävla fin mångulturen och det nya multietniska samhället är - ta och titta på verkligheten istället, det är ni som skapad det.


Egentligen skrivs det väldigt lite om vad som nu sker i förorterna, jämför t.ex med alla spaltmeter som massmedia skrivit om "gryningspyromanen" man märker tydligt att bränderna i förorterna tystas ned.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Min pappa kastade sten och bråkade mot myndigheterna i sitt hemland så nu tänker jag göra samma sak här minsann!

Petra sa...

Bra skrivet DES!

-DES- sa...

Tack!