söndag 28 februari 2010

Grästorp KROSSAR Helsingborg

8 - 2 (1-0, 2-2, 5-0)

Vardagssvenska

Kvinnors svenska i vardagen
1. Ja = Nej
2. Nej = Ja
3. Kanske = Nej
4. Vi behöver = Jag vill ha
5. Jag är ledsen, men... = Du kommer att få ångra det här
6. Vi behöver prata.... = Nu har du ställt till det...
7. OK, gör som du vill = Passa dig jävligt noga
8. Jag är inte alls arg = Klart jag är arg, din idiot.
9. Vad du är uppvaktande ikväll = Tänker du bara på sex?

Mäns svenska i vardagen
1. Jag är hungrig = Jag är hungrig
2. Jag är sömnig = Jag är sömnig
3. Snygg klänning = Snygg urringning
4. Jag älskar dig = Jag vill pöka nu
5. Jag har tråkigt = Vill du pöka med mig?
6. Ska vi dansa? = Vill du pöka med mig?
7. Kan jag ringa dig nån gång? = Vill du pöka med mig?
8. Ska vi gå på bio? = Vill du pöka med mig?
9. Får jag bjuda dig på middag? = Vill du pöka med mig?
10. Dom skorna passar inte till dräkten = Jag är bög

When do we start?

The Ran-Dells - Martian hop

.

The Ran-Dells from Villas, New Jesey. In 1963 their song "Martian Hop" peaked at #27 on the black singles chart, and at #16 on the Billboard Hot 100 chart. Despite releasing two great-follow-ups, lack of record label support made them one-hit wonders.(Wikipedia)

Redskins and Cowboys

Börjar kl 16:00, Helsingborg Redskins - låter inte det fränt?? passar ju bra att de möter Grästorp, här finns bara cowboys och här råder rena vilda västern. själv får jag nöja mig med att följa matchen via Everysport.com pga min förkylning.

lördag 27 februari 2010

Ur det Hitlerska fotoalbumet

När Adolf var ung sålde han inte bara tavlor i hörnet strassenkreuzung Dreiundfünfzig & Drei (53rd&3rd).

Förra helgen

En bild från förra helgen, mitt garagetak hade(utan mitt samtycke) förlängts med en dryg meter under natten, vad säger byggnadsnämnden?

Eländes elände

Idag skulle jag ha åkt på dop men jag har blivit så förkyld så jag fick stanna hemma, är helt slut och det värker i tänderna i överkäken, jag får ofta bihåleinflammation när jag är förkyld, lär inte heller bli frisk till imorgon då GIK möter Helsingborg hemma på Lunnevi, suckar och eländes elände, nu spelar den matchen inte någon större roll då både GIK och HBG redan är klara för fortsatt kvalspel på väg mot div 1 - men ändå! det hade varit kul att se den.

fredag 26 februari 2010

Pistonhead

Jag köpte ett nytt öl igår Pistonhead, naturligtvis föll jag iförsta hand för den snygga etiketten. Nedanstående text är hämtad från Spendrups hemsida.



Spendrups lanserar nu Pistonhead Spring Edition — ett lageröl för alla dem som går loss på riktigt gott öl, hot rods och Cavallerodödskallar. Pistonhead kommer endast att finnas till försäljning under tre månader på Systembolaget och utvalda krogar. // För de allra flesta svenskar är amerikansk öl starkt förknippad med ljust lättdrucket lageröl. Men när bryggmästare Richard Bengtsson tagit fram recepturen för Pistonhead Spring Edition har han låtit sig inspireras av den amerikanska mikrobryggerikulturen. Pistonhead är både rock’n’roll och traditionellt ölhantverk. Det är ett kaxigt lageröl som humlats med amerikansk amarillo- och cascadehumle. // (utvecklings)Gänget brinner för hot rods, pin striping, motorcyklar och rockabilly och de har helt enkelt gjort något de tycker mycket om själva.
Okey vad smakar det då? -inte mycket! som en vanlig ordinär pilsner, luktar lite jäst, skummar ganska bra. Mitt betyg på brygden: 2/5 och jag köper det inte igen.

(uppdaterat 2011-06-27) Jo, för det gjorde jag visst det!!! och varför gjorde jag det då? -bara för att det är ett riktigt gott öl som jag hade alldeles för bråttom med att döma ut, detta tidiga omdöme tar jag nu tillbaka, Pistonhead har en mycket speciell humlesmak som tilltalar mig mycket, jag har druckit ganska många nu och ölet har faktiskt blivit en riktig sommarfavorit.

Global uppvärmning

Alla skrifter och brochyrer om den globala uppvärmningen - jag visste väl att de skulle komma till användning en dag!

Dirty Laundry...

torsdag 25 februari 2010

Ripjakt i Norrbotten

En känd advokat från en av de finare byråerna i Stockholm hade givit sig upp på jakt i en avlägsen trakt i Norrbotten. Han hade genast tur och sköt två ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett renstängsel. När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre same upp bredvid honom på sin skoter och frågade:
- Men fa håll tu på me?
- Jag sköt två ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag hämta dem.
- Te här he ä min mark, å tu få int komma öfer tängslet!
Advokaten blev mäkta indignerad och sa:
- Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige, och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger!
Med ett leende svarade den gamle samen:
- Tu tjänner nok int till hur fi löse tvister i Norrpotten. Små meningsskiljaktigheter som ten hä ortnar fi me ten Norrpottniska tresparksregeln.
Advokaten som aldrig hört talas om den norrbottniska Tresparksregeln frågade:
- Vad är det för tresparksregel?
- Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka ja dig först tre kånger, å sedan sparka tu mig tre kånger å så fidare till tess ten antre ger upp.
Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle mannen och meddelade att han accepterade den lokala seden.
Samen steg av skotern och fram till advokaten. Den första sparken landade, med all tyngd från den stålhätteprydda skoterkängan, mitt i advokatens skrev och fick honom ned på knä. Den andra sparken träffade i mellangärdet och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt. Advokaten stod nu på alla fyra och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med färsk renspillning. Advokaten uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter. När han torkade sitt ansikte med sin jackärm sa han:
- Okej,din gamla sate, nu är det min tur.
Den gamle samen log och sa:
- Nä, ja ger mig, tu kan ta riporna.

onsdag 24 februari 2010

Hjälp är på väg!

Bottenviken är igenfrusen - men, hjälp är på väg! den finska alkoholdrivna isbrytaren Ylinen har satt kurs mot sverige.












Ylinen

Tack till Roger

..glömde!

..jag glömde sätta pärm på koranen, har inte bestämt vilken layout den ska ha, med undertitel eller kanske med varningstext - säkrast att ta båda.

..eller

Kronans Droghandel

På måndagen fick anrika apoteket Misteln i Nossebro nya ägare. Samtidigt byttes skylten vid entrén till det nya namnet Kronans Droghandel. Det var i början av november i fjol som det blev klart att närmare hälften av landets ett tusen apotek skulle säljas till privata aktörer.
171 av dessa köptes av Kronans droghandel och ett av dessa är alltså beläget i Nossebro.
Är det inte ett konstigt namnval? tycker man läser och hör allt som oftast i media att all droghandel ska stävjas.

Malmö FF 100 år

Malmö FF, MFF, är en fotbollsklubb i Malmö som bildades den 24 februari 1910. Malmö FF:s smeknamn är di blåe.


Malmö FF är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubbar genom tiderna. Malmö har blivit svenska mästare 15 gånger och svenska cupmästare 14 gånger. I klubben har en rad svenska landslagsspelare spelat genom åren. Klubben har också en omfattande ungdomsverksamhet.
MFF har spelat i Europacupen för mästarlag (numera UEFA Champions League) 11 gånger, Cupvinnarcupen 6 gånger, UEFA-cupen 14 gånger och Intertotocupen 28 gånger. Den bästa placeringen i en internationell cup är finalen i Europacupen för mästarlag 1979, vilken man förlorade mot Nottingham Forest FC med 0-1. MFF:s fotbollslag fick motta Svenska Dagbladetsguldmedalj 1979.

Klacken sjunger MFF hymnen före hemmapremiären förra året. Jag gillar MFF, Grattis Malmö FF.

tisdag 23 februari 2010

Toyota Trucks logga

Svårt att se på Toyota Trucks logo på samma sätt efter att du sett denna bild!

Attentat gör comeback

Attentat gör en sensationell comeback på Peace & Love i Borlänge i sommar! Det blir första gången på sju år som bandet står på en scen tillsammans. Senast svenska folket fick en chans att sjunga med i "Operahuset", "Maktlös", "Ge fan i mej" och de andra slagdängorna var på de spelningar bandet gjorde i samband med Svensk Punk 25 år på Vågen år 2003. Det är den klassiska sättningen med Jönsson, Paddan, Crippa och Pete The Beat förstärkta med Patrik Kruse som skall charma publiken i Borlänge.

- Det här var inte riktigt planerat. Men vi fick ett bra erbjudande från festivalen. Dom ville verkligen att vi skulle komma upp och visa publik och övriga band hur riktig punkrock på svenska låter. Sen räknar dom förstås med att sälja en massa extra biljetter för det här blir något alldeles extra. Det blir det varje gång vi spelar, säger sångare Mats Jönsson.

I samband med sommarens stora händelse släpps en limiterad jubileumsutgåva i röd vinyl av Attentats tredje singel "Born to be Malaj". I sommar är det 30 år sedan sjutummaren släpptes för första gången med låtarna "En meningslös dag", "Svarta fåret" och "Operahuset". Nu tillkommer ett outgivet extraspår. Vilket är ännu ej bestämt.

Peace & Love är Sveriges största musikfestival och är i år sex dagar, 28 juni till 3 juli. Sedan 2003 har festivalen varit utsåld varje år. Ifjol sålde man 41 685 biljetter! Peace & Loves ständiga budskap är Mångfald, Gemenskap och Förståelse. Sommarens tema är frihet. (http://www.attentat.nu/)

måndag 22 februari 2010

...färdig!

Koranen, inbunden och redo att användas!

Det danske gemyt

Två handelsresande satt på en krog i Malmö och pratade.
- Vill du ha riktigt roligt en kväll skall du gå på Nyhavn. Du får dricka hur mycket du vill gratis. När du sedan blir riktigt full finns där alltid hjälpsamma killar som tar dig till hotellet och klär av dig och lägger dig, och då du vaknar på morgonen ligger det minst 50 kr på nattduksbordet, berättar den ene.
- Har du varit med om det?
- Nej inte jag. Men min syster har berättat det och hon ljuger aldrig..

Full Metal Jacket 1972,

"Oh, you think that's funny, do you Private Joker?"

söndag 21 februari 2010

Jag laddar ner koranen

YOU CAN COPIE FREE FOR OTHER SITES!

The jew's ear juice

Only in Asia

Perkele - Det var då


Det var då, då det inte fanns nåt krig,
inga vapen på vår jord och alla mådde bra!
Tider då alla hade mat och ingen i nöd och alla hade jobb!

Det fanns inga pedofiler, våldtäktsmän,
borgarsvin som man kunde reta upp sig på.
Alla hade någonstans att bo,
alla hade lön att försörja sig på.

Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller var det bara drömmar?
Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller drömmar om nästa dag.

Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller var det bara drömmar?
Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller drömmar om nästa dag.

Det var då, då det inte fanns nåt krig,
inga vapen på vår jord och alla mådde bra!
Tider då alla hade mat och ingen i nöd och alla hade jobb!

Det fanns inga pedofiler, våldtäktsmän,
borgarsvin som man kunde reta upp sig på.
Alla hade någonstans att bo,
alla hade lön att försörja sig på.

Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller var det bara drömmar?
Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller drömmar om nästa dag.

Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller var det bara drömmar?
Ja, det var stunder som man vill minnas,
eller drömmar om nästa dag.

Perkele är ett Göteborgsband, bildades 1993. Temat i gruppens texter är arbetarklassens situation i Sverige och resten av världen, samt handlar om att man ska vara stolt över den man är(Wikipedia). Läs mer om Perkele här: http://oi-punk.com/perkele/

lördag 20 februari 2010

Ur det Hitlerska fotoalbumet

Lille Adolf leker med en kompis

Murphys hat

Murphy showed up at Mass one Sunday and the priest almost fell down when he saw him. He’d never been to church in his life. After Mass, the priest caught up with him and said, “Murphy, I am so glad ya decided to come to Mass. What made ya come?”

Murphy said, “I got to be honest with you Father, a while back, I misplaced me hat and I really, really love that hat. I know that McGlynn had a hat just like mine and I knew he came to church every Sunday. I also knew that he had to take off his hat during Mass and figured he would leave it in the back of church. So, I was going to leave after Communion and steal McGlynn’s hat.”

The priest said, “Well, Murphy, I notice that ya didn’t steal McGlynn’s hat. What changed your mind?”

Murphy replied, “Well, after I heard your sermon on the Ten Commandments, I decided that I didn’t need to steal McGlynn’s hat after all.”

With a tear in his eye the priest gave Murphy a big smile and said; “After I talked about ‘Thou Shalt Not Steal’ ya decided you would rather do without your hat than burn in Hell?”

Murphy slowly shook his head. “No, Father, after ya talked about ‘Thou Shalt Not Commit Adultery’ I remembered where I left me hat.”.

Tv4Sport kl16:00

Nottingham Forest Football Club - Pride of the Midlands

fredag 19 februari 2010

Outstanding!!!

GÖÖÖÖT! GIK vann med 8-3 mot Vimmerby! Vimmerby var på intet sätt dåliga alls de spelade tvärtom riktigt bra som typ de bästa lagen vi mött i seriespelet, men ändå! hur bra är GIK egentligen? det GIK jag såg var suveräna, outstanding - hur långt kan vi gå? Forwarden Lars Andersson håller inte division 1 klass, han håller ta mej fan elitserie klass. Publiksiffran var hög 563 åskådare och ganska bra med hejjarramsor och liv på läktarn - okej det var en fredagsmatch och många var ganska påstrukna, mera sånt!

De lyckliga kompisarna - Hockeyfrilla


Bästa hockeylåten helt klart, FORZA GIK!!!

Kalla igen?

Vad tror ni Charlotte Kalla som vinnare i dubbeljakten? på Unibet står hon i 4.75 som vinnare, jag spelar 50kr. Med tanke på det sätt som hon senast tog hem guldet är det ett bra spel. Fredag 22:00 damer 2x7.5km jaktstart.

Charlotte Kalla Fighting face

Den bästa dagen

"Idag är det den bästa dagen" -så sa mina tjejer när de studsade ur sängen i morse, ikväll ska de åka tåg till Göteborg och se på melodifestivalens genrep, det är klart att det är en stor upplevelse för flickorna. Så tyst och ensamt det ska bli här - stackars mig! som tröst har jag införskaffat mig en stor flaska grape tonic och en flaska gin, får se vad det kan bli utav det där, jag ska gå och se på hockey är det tänkt, GIK play-off spelar mot Vimmerby ikväll, de vann borta i onsdags med 5-7, undrar om det blir "den bästa dagen" även för vårt hockeylag?

Intuition - en känsla

Mer om intuition, Intiutivt: http://dodstrakigt.blogspot.com/2009/05/dagens-ord-intiutivt.html

torsdag 18 februari 2010

What a wife says... and actually means

The wife says: You want
The wife means: You want

The wife says: We need
The wife means: I want

The wife says: It's your decision
The wife means: The correct decision should be obvious

The wife says: Do what you want
The wife means: You'll pay for this later

The wife says: We need to talk
The wife means: I need to complain

The wife says: Sure... go ahead
The wife means: I don't want you to

The wife says: I'm not upset
The wife means: Of course I'm upset you moron

The wife says: You're ... so manly
The wife means: You need a shave and sweat a lot

The wife says: Be romantic, turn out the lights
The wife means: I have flabby thighs.

The wife says: This kitchen is so inconvenient
The wife means: I want a new house.

The wife says: I want new curtains.
The wife means: Also carpeting, furniture, and wallpaper!

The wife says: I need wedding shoes.
The wife means: The other forty pairs are the wrong shade of white.

The wife says: Hang the picture there
The wife means: No, I mean hang it there!

The wife says: I heard a noise
The wife means: I noticed you were almost asleep.

The wife says: Do you love me?
The wife means: I'm going to ask for something expensive.

The wife says: How much do you love me?
The wife means: I did something today you're not going to like.

The wife says: I'll be ready in a minute.
The wife means: Kick off your shoes and take an hour nap.

The wife says: Am I fat?
The wife means: Tell me I'm beautiful.

The wife says: You have to learn to communicate.
The wife means: Just agree with me.

The wife says: Are you listening to me?
The wife means: [Too late, you're doomed.]

The wife says: Yes
The wife means: No

The wife says: No
The wife means: No

The wife says: Maybe
The wife means: No

The wife says: I'm sorry
The wife means: You'll be sorry

The wife says: Do you like this recipe?
The wife means: You better get used to it

The wife says: All we're going to buy is a soap dish
The wife means: I'm coming back with enough to fill this place.

The wife says: Was that the baby?
The wife means: Get out of bed and feed him

The wife says: I'm not yelling!
The wife means: Yes I am! I think this is important!

In answer to the question "What's wrong?"

The wife says: The same old thing.
The wife means: Nothing.

The wife says: Nothing.
The wife means: Everything.

The wife says: Nothing, really.
The wife means: It's just that you're an idiot.

The wife says: I don't want to talk about it.
The wife means: I'm still building up steam.

Så är det! ..kanske, gift er inte.

Kort fråga

Är du beredd att betala några tusenlappar mera per år bara för att den här väderstationen larmat om klimatförändringar?

The Workaholic Pillow Book

The Workaholic Pillow Book isn't so much a book as a bound pillow. A $62 bound pillow. Still, if your boss is stupid enough to think you're reading when you're actually asleep at your desk, I want your job.

Den där boken skulle jag behövt när jag jobbade på Saab!

Sen ankomst

En pojke kommer för sent till skolan och fröken vill naturligtvis veta varför.
- Jo, det var så att jag var tvungen att gå med kon till tjuren.
- Kunde inte din pappa gjort det, frågar lärarinnan.
- Nä, det måste allt vara en riktig tjur till det.

Starkaste ölet, nya rekord.

“A controversial Scottish brewery" has said it has reclaimed the title of the world’s strongest beer from German rivals – with Sink the Bismarck at 41%. BrewDog, of Fraserburgh, made headlines last year when it unveiled a 32% beer called Tactical Nuclear Penguin. However, Schorschbrau released the 40% strength Schorschbock. BrewDog said its newly released 41%, Sink the Bismarck, would cost $55 for a 330ml bottle and would only be sold online.
http://dodstrakigt.blogspot.com/2009/11/varldens-starkaste-ol.html

The Dark Alleys - Behind the green door


The Dark Alleys, live at the Outland. The Dark Alleys är från Springfield. Missouri, lyssna på mer av bandet här: http://www.myspace.com/thedarkalleys

"(The) Green Door" Music composed by Bob Davie and lyrics written by Marvin Moore. The hit version of the song in the United States was recorded by Jim Lowe and it reached #1 on the Billboard Charts in 1956.

The lyrics describe a nondescript establishment, with a green door, behind which "a happy crowd" play piano, smoke and "laugh a lot," and inside which the singer is not allowed. There are references to lack of sleep or insomnia, which can be cured by marijuana in some cases. It is widely agreed by habitual marijuana smokers that music sounds a lot better while under the influence of cannabis. There is also a reference to 'laugh[ing] a lot' behind the green door. Uncontrollable laughter is often a symptom associated with marijuana consumption in any form.

Bill Haley & His Comets recorded a version for a single release on Decca Records during an unsuccessful attempt to make a comeback with the label that had made them famous with "Rock Around the Clock".

Psychobilly band The Cramps covered the song on their 1981 album, Psychedelic Jungle.

It is also behind the name of a live album by Irish American punk band Flogging Molly, Alive Behind the Green Door.(this may only reference the Irish bar in Los Angeles Molly Malone's where they record was recorded and has a green door. It is also where they Molly in their name comes from.)

Within the American intelligence community, "green door" is a slang verb, meaning to restrict an individual's or organization's access to information and/or locations. "We green doored them."

onsdag 17 februari 2010

Kim Jung-il

Kim fyllde 68 år igår - det är ingenting vi firar på den här bloggen, FUCK YOU, KIM

GIK suveräna seriesegrare

Division 2 Södra A, 2009 / 2010
GPWTLGFGAGDTP
Grästorp362673188-969259
Hanhals3621510182-1206247
Rönnäng3619611136-1063044
Skara3619215151-1391240
Alingsås3616713127-1052239
Bäcken3618216132-142-1038
Kållered3614517145-142333
Partille3614121133-172-3929
Göteborg IK365625104-190-8616
Vänersborg365526102-188-8615

Så var serielunken avklarad, som framgår av tabellen var Grästorp suveräna och vann också serien i överlägsen stil - ikväll börjar Play-Off kvalet till div 1, GIK åker till vimmerby för en första match, själv väljer jag att följa den matchen framför datorn via http://www.everysport.com , på fredag 19/2 kl 19:00 tas Vimmerby emot på hemmaisen i Lunnevi.

Satellites - Rockateen

tisdag 16 februari 2010

Unemployed man builds igloo


“Jimmy Grey said that he’d been out of work for almost a year, and needed a project to keep himself busy. So with the heavy snowfall that America has experienced this winter, the 25-year-old labourer got to work on an extreme igloo in his family’s yard in Aquilla, about 30 miles east of Cleveland. His four-room creation has 6-foot ceilings and an entertainment room. He powers the TV with an extension cord plugged into an outlet in the garage. He also ran wires for cable television with surround-sound stereo, enabling him and his friends to watch the Superbowl in his icy mansion.”