fredag 26 februari 2010

Pistonhead

Jag köpte ett nytt öl igår Pistonhead, naturligtvis föll jag iförsta hand för den snygga etiketten. Nedanstående text är hämtad från Spendrups hemsida.Spendrups lanserar nu Pistonhead Spring Edition — ett lageröl för alla dem som går loss på riktigt gott öl, hot rods och Cavallerodödskallar. Pistonhead kommer endast att finnas till försäljning under tre månader på Systembolaget och utvalda krogar. // För de allra flesta svenskar är amerikansk öl starkt förknippad med ljust lättdrucket lageröl. Men när bryggmästare Richard Bengtsson tagit fram recepturen för Pistonhead Spring Edition har han låtit sig inspireras av den amerikanska mikrobryggerikulturen. Pistonhead är både rock’n’roll och traditionellt ölhantverk. Det är ett kaxigt lageröl som humlats med amerikansk amarillo- och cascadehumle. // (utvecklings)Gänget brinner för hot rods, pin striping, motorcyklar och rockabilly och de har helt enkelt gjort något de tycker mycket om själva.
Okey vad smakar det då? -inte mycket! som en vanlig ordinär pilsner, luktar lite jäst, skummar ganska bra. Mitt betyg på brygden: 2/5 och jag köper det inte igen.

(uppdaterat 2011-06-27) Jo, för det gjorde jag visst det!!! och varför gjorde jag det då? -bara för att det är ett riktigt gott öl som jag hade alldeles för bråttom med att döma ut, detta tidiga omdöme tar jag nu tillbaka, Pistonhead har en mycket speciell humlesmak som tilltalar mig mycket, jag har druckit ganska många nu och ölet har faktiskt blivit en riktig sommarfavorit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar även smaken skarmpt, lite speciell och sofistikerad med amerikansk humle.

Anonym sa...

Grymt gött öl ska köpa 3 backar imon