lördag 2 juli 2011

Lemmy Kilmister - en rocklegend

Amerikansk dokumentär från 2010. Om musikern Lemmy Kilmisters livshistoria. Lemmy grundade heavy metal-bandet Motörhead, i vilket han är sångare och basist. Tv4Fakta Söndag 2011-07-03 kl 22:15 - 00:40.Nancy Spungen, Sid Vicious, Lemmy

7 kommentarer:

Jonas sa...

Legend, minst sagt! Har hämtat ut min plåt till decembergiget, var 11 år sen sist jag såg dem. Då kom Lemmy in på scenen och sa "We're Motörhead, and we're here to kick your ass". Sen sparkade de mitt arsle.

-DES- sa...

Jag såg dem på Scandinavium någon gång tidigt 80-tal, tror att ett tjejband som hette Rock Goddess var förband, men kan ha blandat ihop det, jag var på en massa konserter på 80-90 talet.

Som extranummer spelade de ett långt Chuck Berry medley.

Jonas sa...

Najs! Antar att du sett Motörhead hos Letterman när de river av nämnde Berrys "Let it rock"? Kolla YouTube annars, Paul Schaffer i husbandet goes bananas på pianot!

-DES- sa...

wow, nej den hade jag inte sett förut. 1991-05-16 nästan exakt 20år sedan, det man reagerar mest över är väl Lettermans frisyr, eller ja, hans hår.

Jonas sa...

Ja, det är briljant hur som helst. Har du sett när Iggy Pop är med hos Letterman, han är med många gånger men när han gör låten "Mask" iklädd silverhandskar och en broccoli runt halsen, det är också rockmagi, även om låten är rätt så beige.

-DES- sa...

ja han är inte rädd denne Iggy, ingen kan spöka ut sig som han och fortfarande vara så cool, Lemmy går in och kör en riktig publikfriare medans Iggy kör en låt som inte ens de mest hängivna skulle sätta på, det är stort på något sätt! punk!

Jonas sa...

Gillar publikens liksom besvärande situation, finklädda kontorsnissar i Iggys ålder som önskar att de befann sig någon annanstans.