tisdag 21 juli 2009

Socialdemokraterna utvärderar läget.

I en debattartikel i Göteborgs-posten Tis 21 Juli, författat av förespråkare för det socialdemokratiska partiet, bl.a Leif Pagrotsky, Carin Jämtin, och Thomas Bodström har efter en utvärdering av det tidigare EU valet och det usla valresultatet för partiet gjorts, de konstaterar att det främst är välutbildade i storstadsregioner som flytt partiet, varför de skrivit debattartikeln är för mej efter att jag läst den fortfarande okänt.

Artikeln är en enda stor kontaktannons: finnes - ett parti, sökes - väljare. Största delen av artikeln kanske 90% är ett upprabblande av allt som vi presumtiva väljare förmodas oroa oss för, och en del floskler som "vi socialdemokrater bejakar alltid framsteg och utveckling" de skriver bl.a "genom att investera i utbildning skall vi ta sverige ur jobbkrisen" detta skall ske genom - och detta är det enda konkreta i hela artikeln - partiet har nämnligen en id'e om att införa en ny "kompetensförsäkring" - men detta är också allt! - det är lamt och andefattigt och känns som ett steg bakåt för "arbetarepartiet" mellan raderna kan man ana att de ser problemen - men väljer att blunda inför dem, typ: vi skall inte närma oss väljarna - väljarna skall komma till oss.

Starka vindar blåser hårt ifrån höger, skutan kränger och knakar, råttorna lämnar skeppet, men vi håller kursen! - vi skall köra den här skutan i sank - till varje pris.





Inga kommentarer: