tisdag 10 november 2009

Sham69 - Ripp Off


Sham 69 är ett brittiskt punk-/rockband, från Hersham, Surrey i England, som bildades 1976. Sitt namn tog de från graffiti som Jimmy Pursey såg på en vägg i deras bostadsområde. Från början ska det ha stått "Walton and Hersham '69" (det år då "Walton & Hersham F.C." vann Athenian League i fotboll), men som tidens tand delvis hade eroderat bort.

Ripp Off är med på albumet Tell us the truth som kom februari 1978, på detta album var A sidan live medan B sidan var studio, Ripp Off är med på A sidan.

Sham 69 lyckades få värdefull publicitet när de spelade på ett närliggande hustak under öppnandet av The Vortex Club på Church street i Stoke Newington i norra London. Polis kallades in och försökte stoppa bandet från att spela. Pursey vägrade och blev senare dömd till 30 pund i böter för störande av ordning. Det är bilder från denna spelning och arresteringen av Pursey vi ser i videon. The Vortex club är idag en känd Jazz klubb men när klubben var ny så var det mera ett ställe där nya band kunde få spelningar, lite mer progressivt.

1 kommentar:

Jocke 13 sa...

Ett av punkens bästa.
När det begav sig,
efter deras bästa platta The Adventures of the Hersham Boys gick det utför.

Men så bra de var en gång i tiden...