måndag 16 november 2009

Julmust

-Panta nu, annars blir det ingen must till jul. Den uppmaningen riktar nu bryggerierna till alla konsumenter. -Det verkar vara många som inte lämnat tillbaka flaskor och backar efter sommarens inköp och det är just dessa vi behöver komma åt, säger Cecilia Giertta, vd för Sveriges Bryggerier, till SVT:s Mittnytt. Det finns 130 miljoner 33 centilitersflaskor på marknaden, men bryggerierna behöver få tillbaka cirka 5 miljoner flaskor. -Vi har snart inga glasflaskor att fylla julmusten i, säger Cecilia Giertta.(SVT Text)

Vojne! skynda er nu och panta era tomflaskor, Julmust är jättegott och jag kan inte tänka mig en jul utan! Vi (i min familj) köper överhuvudtaget ingen Coca-Cola i december, anledningen till det är Coca-Cola Companys jättesatsningar på reklam var eviga jul, de har tydligen ännu inte lyckats producera någon god must, och svenskarnas traditionsdricka på jul är fortfarande inte Coca-Cola hehe! min skadeglädje är enorm. I Sverige dricker vi Julmust därmed basta!

"Must lanserades 1910 som ett alkoholfritt alternativ till öl. Julmusten har stora likheter med traditionellt öl genom att vara mörk, skumma samt vara smaksatt med malt och humle." detta kan man läsa på Carlsbergs hemsida för julmust.


50% av all läsk som säljs under december är julmust! Under samma period går försäljningen av Coca-Cola ner till hälften (hmm det stod så i texten i alla fall, men diagrammet är ju inte lika tydligt på den punkten!), så man kan ju förstå att man vill försöka bryta julmustens dominans till jul. Frågan är om man någonsin kommer lyckas.

2 kommentarer:

Joakim Karlsson sa...

Som tur är finns det en motrörelse:
http://www.facebook.com/group.php?gid=173619157595&ref=nf

Gruppen under länken har som uppgift att sprida kunskapen om att det saknas flaskor och att man bör panta de man har hemma.

Varje flaska gör skillnad!
(likaså varje inbjuden vän)

MVH,
Joakim

-DES- sa...

-nice!