söndag 21 juni 2009

Mångkulturen VS Verkligheten

2009-06-18(Dagens Nyheter) Var fjärde man i Sydafrika har våldtagit någon. Hälften av dem har dessutom våldtagit fler än ett offer, avslöjas i en chockerande undersökning.

Studien är gjord av Sydafrikas medicinska vetenskapsråd (MRC) och presenterades i BBC News på torsdagen.
Där avslöjas också att 75 procent av de män som medgivit våldtäkter uppger att de gjort det första gången redan som tonåringar.
En annan chockerande uppgift är att gruppvåldtäkter motiveras med att de ”stärker banden mellan männen som utför dem”.
Vetenskapsrådet har intervjuat 1 738 män i KwaZulu-Natal och Östra Kapprovinsen.Professor Rachel Jewkes från MRC, som genomförde undersökningen, säger i BBC-programmet World Today att rönen är ”mycket chockerande”.

Sydafrikas regering har återkommande kritiserats för inte ta itu med landets våldtäktsepidemi. Innan han valdes till president stod Jacob Zuma inför rätta, anklagad för att ha våldtagit en vän till familjen. Han frikändes(DN)


2008-03-12(Helsingborgs Dagblad) Att offentligt påstå att invandrargäng begår gruppvåldtäkter kan vara brottsligt. Det slås fast av Helsingborgs tingsrätt som nu dömer en ängelholmare för hets mot folkgrupp.

ÄNGELHOLM. Vid en demonstration mot rasism som anordnades av SSU i mars förra året i centrala Ängelholm syntes ängelholmaren när han bar på ett plakat med texten "Medans svenska flickor gruppvåldtas av invandrargäng bekämpar SSU rasismen".
Det resulterade i att mannen polisanmäldes och så småningom åtalades för brottet hets mot folkgrupp.
Vid rättegången för två veckor sedan försvarade ängelholmaren sig med att han läst i tidningen att SSU skulle demonstrera mot rasism, en tanke han fann absurd. Med plakatet ville han bara uttrycka en åsikt och väcka debatt. Att folk skulle ta illa vid sig om de är oskyldiga säger sig mannen inte förstå. Ängelholmaren hävdar vidare att han framfört en åsikt som Europakonventionen ger honom rätt att göra.
Kammaråklagare Lars Danielsson var emellertid av annan uppfattning och åtalade mannen för hets mot folkgrupp för att han genom sitt beteende "uttryckt missaktning för en grupp människor med anspelning på nationellt eller etniskt ursprung".

Tingsrätten går på åklagarens linje och skriver i sin dom att ängelholmaren strävat efter att synas och lyckats med detta. Rätten slår fast att budskapet på plakatet är generaliserande, förenklat och tillskriver invandrargäng benägenhet att våldta svenska flickor – ett exempel på vad som i lagen menas med missaktning.
Ängelholmarens invändning att han bara uttryckte sin åsikt och ville väcka debatt underkänns med motiveringen att han i så fall kunnat göra det på annat sätt än att vandra omkring med plakatet i en lördagförmiddag i centrala Ängelholm. (HD)

Skall bli intressant att se om Dagens Nyheter blir fällda nu när de påstår att Sydafrikanska män våldtar!

Inga kommentarer: