tisdag 4 oktober 2011

Grästorp "Mitt emellan"

Reaktionerna från lokalpressen och Radio Skaraborg på IK Gauthiods serieseger och steg upp till division ett är naturligtvis trevlig att läsa och lyssna om, sammantaget kan man säga att ordet "bedrift" är ett understatement.
"Grästorp mitt i" är en slogan som ibland används i kommunen, "mitt i" syftar på ortens centrala placering i Västra Götalands län, man kan också säga att vi ligger lite "mitt emellan" 36 km NO om Grästorp ligger Lidköping, här heter lokaltidningen NLT, Grästorp ligger i tidningens upptagningsområde och man kan väl säga att nyhetsbevakningen av Grästorp är "okej" vi brukar fylla en sida i tidningen. 28 km SV om Grästorp ligger Trollhättan, här heter lokaltidningen TTELA, trotts att det är knappt tre mil mellan Grästorp och Trollhättan skrivs det aldrig ett ord om vad som händer här, IK Gauthiods avancemang till ettan har man inte nämnt med en stavelse i sin tidning, detta trots att flera trollhättekillar spelar i klubben som .. Jonas Larsson (B, tidigare IFK Trollhättan) Fredrik Gustafsson (B, Tidigare sjuntorps IF) Eric Gustafsson (F, tidigare FC Trollhättan) mfl, inte minst då Tobias Wennergren (MV, tidigare FC Trollhättan) som är starkt bidragande till att det gick så bra som det gick med sitt säkra målvaktsspel.
Är inte den totala tystnaden från Trollhättan lite konstig? när vi grästorpare talar om "stan" så menar nog de allra flesta av oss Trollhättan, det är dit vi åker och shoppar, och många av ortens ungdommar går i skola där. Trollhättan är en riktig fotbollsstad bara i Trollhättan finns minst sju olika fotbollsföreningar. När jag bodde i Trollhättan (Skoftebyn) skrev lokaltidningen spaltkilometer om lag som geografiskt ligger mer än dubbelt så långt bort som Grästorp gör i förhållande, ja ..halvägs till Norge ta mig fan! då handlade det om division två och ett annat seriesystem.
Efter slutsignalen i lördags så snackade vi som stod kvar där lite om hur det blir nästa säsong, "då kommer ÖIS, Oddevold och FC Trollhättan" ..men efter gårdagens förlust mot Skövde så är det inte längre så säkert att det kommer något FC Trollhättan och gästar oss här i Grästorp, FCT har tre matcher kvar och har sex poäng ner till nedflyttningsstrecket, jaja det ska väl mycket till om man skulle missa och degraderas men om så vore fallet så vet ni var vi finns ..om ni vill se division ett fotboll alltså!

Inga kommentarer: