söndag 23 januari 2011

Göteborgs-Posten på vargjakt

Göteborgs-Posten har i flera artiklar angripit Sverigedemokraterna, inte för att Sd gjort något särskilt, utan det är den vanliga lunken, man följer den politiskt korrekta agendan som massmedia tycks tro att man måste följa för att behålla sitt anseende som en samhällets trygga stöttepelare, som skyddar sina läsare från vargen som om de vore dumma får, och vargen är naturligtvis Sd.

Behöver G-P skydda och varna sina läsare för Sd? naturligtvis inte, men som den liberala blaska man är så går man så gärna i bräschen i det politiskt korrekta korståget, och likt en Don Quijote med pennan som lans ramperar man varenda väderkvarn runt Götet i jakten på varg.

Jag har läst G-Ps artiklar, det finns inte mycket att reagera emot, ingenting alls faktiskt! materialet är så tunt och fattigt att man tycker mest synd om skribenterna, kanske har de tvingats att skriva dessa dåliga artiklar? eller är de så fattiga att de horar ihop dem bara för brödets skull?
Rubriken skriker: Vargen kommer! så läser man artikeln och upptäcker att det finns ingen varg där de pekar, och för varje skott som G-P skjuter mot vargen sitter det en ny kula i deras egen fot.

I lördagens G-P (22/1) har man låtit en riktig skjutjärnsreporter nässla sig in i politikens allra heligaste och där intervjuat, inte någon Sd riksdagsman! utan olika riksdagsledamöter från olika partier som sett vargen i verkligheten, läsningen är så spännande och så avslöjande så ni anar inte!
.
Intervjuobjekten kommer från främst M, C och S och sammanfattningsvis säger de om Sd ledamöterna: - att de är tystlåtna, - att de agerar som ett kollektiv, - att de verkar vilsna, -att de kommit med få yrkanden, - att de uppträder valhänt, samt att ..de uppträder som luftlandsatta(?), intervjuobjekten säger också att Sd ledamöterna har en mycket hög närvaro i de sexton riksdagsutskotten, närvaron är nära på hundraprocentig.
.
Resten av artikeln är bara spekulativ, full av hypoteser och antaganden. Så varför kallar jag då denne artikelförfattare för en skjutjärnsreporter? jo för när man läst hans artikel har han satt ännu en kula i tidningens fot, ett skott mot G-Ps trovärdighet och ett skott mot etisk journalistik.

1 kommentar:

Elisabeth Källblad sa...

Tänkvärt DES.
Tänkvärt!