lördag 15 december 2012

SVT klipper sönder Kalle Ankas jul

Få saker berör oss så mycket som när någonting ruckar på våra traditioner, inte konstigt då att SVT upplever sin värsta tittarstorm genom tiderna efter sin tv sända luciamorgon från Uppsala domkyrka.
En färgad lucia hör inte till vad vi är vana att se men det går ju helt i linje med vad SVT vill att vi ska se och hur vi ska uppfatta "det nya mångkulturella Sverige" (när såg du föresten senast en tv hallåa som inte var varken färgad eller homosexuell?)
Nej det som upprörde mest var dessa killar som rappande på rinkebysvenska, man trodde fan inte att det var sant! det mest infantila som någonsin sänts av SVT, naturligtvis var SVT beredda på det här, inte ens de trodde att detta skulle gå hem i stugorna, men det är så det är när man är och vill vara ett verktyg som har till uppgift att spotta och kleta bajs på gamla svenska seder och traditioner, kanske för att ge plats åt det nya spännande multikultisamhället där vi alla tydligen har något att lära av somalier och kosovoalbaner.

Jag satt inte och såg på detta när det sändes i ottan, men när jag fick höra talas om det trodde jag inte att det var sant, jag var tvungen att se det med egna ögon, det kan man göra på länken: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15936832.ab
Programledaren här heter Kristoffer och han talar om EN RIKTIG TITTARSTORM!!! (och får det att låta som om SVT lyckats med någonting mycket bra) klippet på eländet visas och efter det slänger Kristoffer ut frågan "-SVT vill väl bara förnya sig lite, varför väcker det så mycket reaktioner?" till bisittarna Oisin Cantwell, Robert Laul och Lena Melin (aftonbladetmedarbetare alla tre)  INGEN av de tre har en aaaning om varför, men försöker sig på lite trevande förklaringar.

Oisin -tycker det är en bra blandning av det moderna och det traditionella.
 Laul -när jag såg detta så undrar jag varför folk blir upprörda, för det förstod inte jag, moralpaniken den köper jag inte.
Lena -Folk blir nog upprörda av att det ändrats i traditionerna.
Oisin -Endast en idiot bör gnälla på det här.

Att ingen av dessa tre förstår upprördheten som folk ute i landet känner säger mer om aftonbladet än om personerna själva, snacka om att vara tillrättalagda.
Förr har jag med glimten i ögat kallat Aftonbladet för Pravda - men nu vette fan!

Sedan kommer då detta:

Disney klipper bort svart docka (klicka på bilden för att läsa) men är det Disney som klipper i filmen? På fredagen kan man på SVT text läsa en text som är identisk med denna (ovanför) från Piteå tidningen, som jag fick leta länge efter för att hitta, där det står svart på vitt att "på förfrågan sa de att de ville anpassa Kalle Ankas jul"
just det "på förfrågan" SVT har alltså bett Disney att klippa och anpassa detta gamla guldkorn så att det ska passa in i det nya multikultisverige.

På lördagen (idag) har de ändrat alla texter om detta, man skulle nästan kunna tro att det är kinesiska staten som tagit över internetcensuren. Just texten "på förfrågan" har raderats, nu ska vi svenskar tro att det är Disney i USA som vill ändra och anpassa (se nedan)
 Det är alltså inte Disney som ändrar, kipper och anpassar - det är SVT, det är så fegt av Stephen Mowbray på Sveriges television att inte vilja ta skott för det här utan i stället skylla allting på Disney.
Och vad folk tycker om detta framgår ganska klart i Aftonbladets undersökning (nedan)
Hoppsan, inte många som gilla det där inte! Nej stjärngossestrut av - dumstrut på SVT, Aftonbladet, Lena Melin, Robert Laul, ..vem är det som är den verkliga idioten nu Oisin Cuntwell?
Sveriges television
Aftonbladet

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag hörde om detta. länkar till inlägget!