lördag 19 september 2009

Världens bästa konsert?

Håkan Hellströms konsert på Liseberg, fredagen den 18:e september måste ha varit en av de bästa som någonsin gjorts, iallafall om man skall tro Göteborgs-Postens recensent Daniel Claeson, Titta bara på betygen han har gett de nitton låtarna som spelades den aktuella kvällen!(bilden nedan) hela femton låtar har fått det absoluta toppbetyget fem fyrar, de resterande fyra låtarna har fått näst högst betyg. Daniel skriver bl.a i sin recention:

"-Bandet, detta självgående lokomotiv, ömsom ivrigt ösande, ömsom långsamt smekande, rullande på känslornas räls. Och så Håkan, denne Håkan, som gång på gång och kanske i synnerhet i kväll visar att han med största sannolikhet är den bäste vi någonsin haft"
Det är poesi det! Det är inte svårt att tro att Daniel redan före konserten var ett frälst fan av Håkan Hellström - men det är bara ett antagande! , det intressanta med en recention är inte vilket betyg den får - utan på vilka grunder den får det, även en person som inte alls delar din smak skall tycka att recentionen är informativ - och det är också på det sättet som Daniel sammanfattar kvällen.
Kai Martin recenserar också konserten, det gör han i Göteborgs Tidningen (GT) Det första som slår mej när jag läser hans recention är låtlistan, den skilljer från Daniels på ett ställe - i Kais recention finns låten "Sång i buss på villovägar 2007" den finns inte med i Daniels, men där finns å andra sidan låten"Nu kan du få mig så lätt" - som inte finns med i Kais, I Daniels fall beror detta på att låten "Sång i buss på villovägar 2007" faktiskt påbörjas - men mynnar sedan ut i "Mitt Gullbergs kaj paradis" - och hur vet nu JAG detta? - ja gissa det du!
Kai Martin är mer opartisk i sin bedömmning : "Energin var inte hundraprocentig - efter de två inledande låtarna faller tempot dramatiskt" och "de nya arrangemangen av Klubbland och Kom igen Lena biter sig aldrig fast. Så den där furiösa, kärleksfulla, gränslösa, tokiga, underbara nuddas det bara vid. Med mina Håkanmått mätt räcker det inte"
Två röster om Håkan Hellströms konsert, en lite mera euroforisk än den andra, ..appropå ingenting så har jag alltid varit lite svag för överdrifter och särskillt positiva sådana, som när någon överdriver lite om just händelser som de varit med om! vi gratulerar naturligtvis Daniel till den fantastiska upplevelsen!

Inga kommentarer: