tisdag 31 juli 2012

Kända norrbaggar

"satsningen på USA havererade" -inte många som lyckas slå igenom där inte, Kända norrbaggar i USA, hand upp den som kan nämna en! Efter Leif Eriksson (viking, var runt år 1000 den förste europén i Amerika) är det tunt, väldigt tunt. Kända norrbaggar i övrigt då? jag tar en titt på Wikipedia och där finns faktiskt en liten lista över några kända norrbaggar gissa vem som står med där? Anders Bhering Breivik (terrorist)!!! Runar står dock inte med å tänk han har ju ändå varit ihop med våran Carola ..bara en sån sak.

Det känns fel att massmördaren Breivik står med som en kändis, det finns de som mördar just för att bli omtalade och kända, och det är väl det som Breivik gjort? vilka andra reella motiv fanns det? jag tror att hans enda tanke (om det nu fanns en sån) var att bli känd som en fängslad (eventuellt dödad) nazist/arier/eller någon annan sorts fantasifoster (tempelherre)
Men det är ju så, man kan bli känd för det ena eller andra, men just personer som gör något dåligt eller ont, som man kan misstänka just för någon sorts kändisskaps skull, tycker jag inte man ska tala om som kändisar före deras död. Breivik bör inte stå med som en känd norrbagge.
Jag är mycket väl medveten om att Wikipedia inte är något exakt uppslagsverk, utan att vem som helst kan gå in där och skriva, kanske eller just därför är det extra viktigt att hålla koll på vad som står där och vilka regler som gäller.

Inga kommentarer: