tisdag 23 februari 2010

Attentat gör comeback

Attentat gör en sensationell comeback på Peace & Love i Borlänge i sommar! Det blir första gången på sju år som bandet står på en scen tillsammans. Senast svenska folket fick en chans att sjunga med i "Operahuset", "Maktlös", "Ge fan i mej" och de andra slagdängorna var på de spelningar bandet gjorde i samband med Svensk Punk 25 år på Vågen år 2003. Det är den klassiska sättningen med Jönsson, Paddan, Crippa och Pete The Beat förstärkta med Patrik Kruse som skall charma publiken i Borlänge.

- Det här var inte riktigt planerat. Men vi fick ett bra erbjudande från festivalen. Dom ville verkligen att vi skulle komma upp och visa publik och övriga band hur riktig punkrock på svenska låter. Sen räknar dom förstås med att sälja en massa extra biljetter för det här blir något alldeles extra. Det blir det varje gång vi spelar, säger sångare Mats Jönsson.

I samband med sommarens stora händelse släpps en limiterad jubileumsutgåva i röd vinyl av Attentats tredje singel "Born to be Malaj". I sommar är det 30 år sedan sjutummaren släpptes för första gången med låtarna "En meningslös dag", "Svarta fåret" och "Operahuset". Nu tillkommer ett outgivet extraspår. Vilket är ännu ej bestämt.

Peace & Love är Sveriges största musikfestival och är i år sex dagar, 28 juni till 3 juli. Sedan 2003 har festivalen varit utsåld varje år. Ifjol sålde man 41 685 biljetter! Peace & Loves ständiga budskap är Mångfald, Gemenskap och Förståelse. Sommarens tema är frihet. (http://www.attentat.nu/)

Inga kommentarer: