söndag 31 oktober 2010

No choice

lördag 30 oktober 2010

Kreativa ...

..en del är det mer än andra.

Tali Ihantala 1944

Jag har alltid varit helt såld på krigsfilmer och då särskillt finska sådana, verklighetsbaserade, trovärdiga, välgjorda med otroligt bra skådespeleri.
Filmen Slaget om Finland, Tali-Ihantala 1944  handlar om slagen vid byarna Tali och Ihantala. Filmen är långt ifrån Hollywoods hjältesagor med snygga bensinbombskrevader och slowmotiontagningar. Jag tycker det är en viktig film som alla bör se, den handlar om så mycket mera än att slå ihjäl tid med pang-pang.

Åke Lindman (bl.a Framom främsta linjen) hade från början hand om regi men blev sjuk under produktionen och Sakari Kirjavainen (bl.a Hiljaisuus) tog över den rollen. Filmen är en sevärd och intressant dramadokumentär om den finländska arméns heroiska insats vid Tali Ihantala som stoppade den Röda arméns framryckning och ockupation av Finland. Tyvärr märker man lite ibland att filmens budget sätter sina gränser, klippningen av filmen är inte heller den den bästa ibland blir det lite rörigt men det tycker jag att man kan ha överseende med.

Slaget utkämpades ca 1 mil öster om Viborg i Finska fortsättningskrigets slutskede, 25 juni-9 juli 1944. De finska styrkorna (50 000 till antalet) lyckades stoppa de tredubbelt (cirka 150 000 man, räknar man med samband och logistik cirka 260 000 man) så stora sovjetiska styrkorna i vad som skulle bli Nordens största slag någonsin.

Jämför man den sovjetiska invasionen av Finland med de allierades landstigning i Normandie (och hur många filmer har inte gjorts om det?) tre dagar tidigare och de styrkor som sattes in där under dagen D plus de närmast följande dagarna så uppgår de allierades styrka i antal män till cirka 156 000, med dessa mått mätt var det inget obetydligt anfall som sattes in mot Finland.

I slaget satte Sovjetunionen in ca 600 stridsvagnar av vilka 300 förstördes av den finska sidan under slaget. Slaget var som mest intensivt den 29 juni då den finska fronten i Tali brast. De finska divisionerna retirerade då till Ihantala där de tillsammans med nyanlända finska förstärkningar och en serie motanfall tillsammans med ett resolut försvar och massiva artillerikoncentrationer lyckades stoppa den sovjetiska storoffensiven.

Röda arméns offensiv stannade av den 9 juli, och den 12 juli beordrade Stalin att den sovjetiska offensiven mot Finland skulle avbrytas.

Det här är en film som rör vår historia för vad vi än tycker om att Finland på fyrtiotalet slogs tillsammans med Tyskland så berör och påverkar det kriget vår egen historia och frihet i så hög grad att alla borde se filmen.

Betyg 4/5.

Originaltitel: Tali-Ihantala 1944
Regissör:Åke Lindman, Sakari Kirjavainen.
Utgivningsår:2007
Längd: 114 min
Skådespelare: Johan Hallström, Christian Sandström, Marcus Groth, Asko Sarkola, Jesper Malm, Onni Thulesius, Olli Ikonen, Pirkka-Pekka Petelius, Robin Svartström, Mikko Bredenberg, Tomi Etelävuori, Marc Gassot, Viggo Idman, Janne Kallioniemi.

Manus: Stefan Forss, Esko Salervo, Benedict Zilliacus.

Genre: Drama, action, krig.

Produktionsland: Finland.

Dumma ungar


The ring marked co-worker

A man is at work one day when he notices that his co-worker is wearing an earring. This man knows his co-worker to be a normally conservative fellow, and is curious about his sudden change in "fashion sense".

The man walks up to him and says, "I didn't know you were into earrings."

"Don't make such a big deal, it's only an earring," he replies sheepishly.

His friend falls silent for a few minutes, but then his curiosity prods him to say, "So, how long have you been wearing one?"

"Ever since my wife found it in my truck."

Arsenal - West Ham TV10 kl 16:00

Idag ska jag se på Premier League fotboll på tv, tv10 sänder matchen Arsenal - West Ham med start kl 16:00.
Här ovan är en bild från oktober 2008, vi ser Arsenals Theo Walcott finta bort West Hams lagkapten Matthew Upson.

Stiff Little Fingers - Gotta gettaway


Stiff Little Fingers och låten Gotta get away i en liveinspelning från 1980, låten släpptes först på singel 1979 som B-sida på Bloody Sunday, den är med på andra studio LPn Nobody's Heroes som kom 1980, den finns också med på en del bootlegs och på live LPn Broken Fingers/Live in Aberdeen från 1979 likaså på live albumet Hanx! från 1980, ja denna låt är nog i stort sett med på varenda liveskiva bandet gjort!

Namnet Stiff Little Fingers är hämtat från en låt av The Vibrators som heter just Stiff Little Fingers.

fredag 29 oktober 2010

Svensk kärnkraft

Nyligen kom det rapporter om att svensk kärnkraft var sämst i Europa, det är ett påstående som jag inte alls tror på, rapporten sa egentligen bara att de svenska kärnkraftverken inte hade levererat full kapacitet, t.ex så hade svenska kärnkraftverk bara levererat 63% av sin kapacitet 2009, detta då jämfört med topplandet Finland som ytnyttjat hela 95% av kapaciteten, de svenska kärnkraftverken hade stått stilla tidvis av olika anledningar.

Forsmark ägs idag av både Vattenfall, Fortum och Eon, Oskarshamns kärnkraftverk ägs av Eon och Fortum, Ringhals ägs av Vattenfall och Eon, kom inte och påstå att dessa bolag är så dumma att de inte bildat kartell, det är uppenbart att alla dessa små och stora stopp som varit i kärnkraftverken är av den anledningen att de medvetet ska producera och leverera mindre el för att trissa upp elpriserna på marknaden. Privata icke statliga verk har ju bara ett enda större syfte - att gå med vinst och ge aktieinnehavarna utdelning.

Mouhammed populäraste namnet i Storbritannien

Mohammed är numera det populäraste namnet på nyfödda pojkar i Storbritannien. Andelen föräldrar som väljer att döpa sina söner efter den muslimska profeten har ökat med mer än hälften bara de senaste tio åren.

De senaste 14 åren har listan över de vanligaste namnen i Storbritannien toppats av Jack. Men enligt den senaste sammanställningen har Jack nu petats ned från förstaplatsen – av Mohammed.

Inte mindre än 7 549 nyfödda pojkar namngavs efter islams profet förra året, om man räknar ihop namnets olika stavelsesätt. Andraplatsen kniper det mer traditionella Oliver, som gavs till 7 364 pojkar.

Det nya brittiska namnet Mohammed har ökat med över hälften sedan 1999, enligt Daily Mail.

Lika som bär

Apan på bilden är en Rhinopithcus strykeri eller en "Snub nose monkey" fråga mig inte vad den heter på svenska, den är en "ny" art, alltså nyligen upptäckt av forskare i Burmas skogar. Jag tycker den mest ser ut som resultatet efter den oheliga alliansen mellan Michael Jacksson Och hans apa Bubbles. Likheten mellan apan och psychobillybandet Elvis Hitlers skivomslag är slående.

A commie joke

Why do communists only drink herbal tea?

-Because proper tea is theft.

Perkele - Moments


Perkele, Oi från Götet.

torsdag 28 oktober 2010

Ny kamera med snabb slutare

Ed Roth

Ed "Big Daddy" Roth(1932-2001) amerikansk konstnär, ökänd för sina motivlackeringar och motivdesignade tröjor. En av de största influenserna inom Hot Rod och Customkultur. bilden ovan är ur Monster Catalog, 1965. De första skateboardåkarna kallades för sidewalk surfers ..självklart ska man ha en gammal tysk kruka på skallen och ett järnkors om halsen när man ändå är ute till allmänt förtret!

e tölva ä e tölva

Jag hade en rad med 12 rätt på Europatipset igår, den gav 189 kronor. Jag missade matchen i Franska ligacupen Lyon - Paris SG som slutade oavgjort 1-1 efter full tid och 1-2 i förlängning, där hade jag en etta på Kim Källströms lag. Tretton rätt gav 13.000 kr.

onsdag 27 oktober 2010

Stefan Sundström - Sabinas sjätte sång

INTE smart gjort James!

Han nobbade Premier League och Celtic - för Bristol City.
Men nu avslöjar VM-målvakten David James att han tackade ja till The Championship-laget - när han var full.
"Det var inte vad jag hade tänkt mig", skriver James på sin blogg.


..äh! det kunde varit värre, Northend Thistle på Isle of Arran är en av örikets sämsta klubbar, de vinner inte allt för ofta, om man säger så! å andra sidan så skulle de behöva en landslagsmålvakt.

Talks the talk

Apocalypse Now - Deja vu

Charlie Sheen slängde stolar och bord omkring sig i den exklusiva sviten.När polis kom till platsen fann de tv-stjärnan full och naken.Senare fick skådespelaren genomgå en akut psykundersökning. (AP)

Ta det lugnt Charlie, Pappa Martin är på väg till dig i en båt, han tar hand om killar som ballat ur. (alternativt) ..eller vänta lite här nu! är inte detta första scenen kallad Waiting in Saigon ur filmen Apocalypse Now? jämför själva, kolla sista minuten av detta klipp http://www.youtube.com/watch?v=4ADTPYAEi80

Walks the walk

Gene Simmons uttorkad!

HOLLYWOOD. Gene Simmons tvingades tillbringa gårdagsnatten på sjukhus. Basisten i Kiss fördes till akuten efter att ha svimmat på flygplatsen i Los Angeles. Han slog i huvudet och drabbades av skärsår. Att han svimmade ska enligt läkarkällor på sjukhuset ha berott på uttorkning.

Uttorkning!!! hallå - vart är rock´n´roll på väg? OK Gene Simmons är en kille som påstår sig varken krökat eller rökat - så går det som det går också! Skämmes ta mej tusan.

"I wanna rock ´n´roll all night, and party every day" -Rock And Roll All Nite.

"It's time to leave and get another quart Around the corner at the liquor store
Haha, the cheapest stuff is all I need To get me back on my feet again
Ooh, it's cold gin time again You know it'll always win It's cold gin time again
You know it's the only thing That keeps us together, ow"
-Cold Gin.
Does'nt walk the walk

måndag 25 oktober 2010

Stopp för "västerländska" skolämnen

140 SVT Text Måndag 25 okt 2010 UTRIKES Publicerad 24 oktober

Humanistiska ämnen på Irans universitet kommer att ses över och om de bedöms som "för västerländska" förbjudas. Det meddelade Abolfazl Hassani, representant för utbildningsdepartementet på söndagen.

Exempel som nämndes var juridik, kvinnostudier, filosofi, psykologi och statsvetenskap.

-Många humanistiska tankeskolor baseras på materialism som motsäger de gudomliga islamska lärorna, sade storayatollan Ali Khamenei i ett tal i statlig tv.

------------------------------------------------------------------------

Snacka om total recall, back to stoneage, tillbaka till ruta ett.

Allvarligt talat ska man skratta eller gråta? ..och detta land skaffar sig kärnvapen, be afraid - be very afraid!!!

Toy Dolls - Come back Jackie


Come back Jackie från skivan A far out disc (-85)

The instructions from Hell

Go golfing

This couple had been married 35 years, and every Sunday the husband would go golfing with his friends. He NEVER missed a day.

This Sunday, however, as he is getting ready to go his wife says, "No, you can't go golfing today. I want you to stay around the house, maybe help me weed."

He did the only logical thing: He pulled out his 7-iron and beat her to death with it. Then, being a good citizen, he called the cops. The chief of the cops asked the husband what happened.

The man tells the cop ther whole story. "And when she said I couldn't go golfing I freaked out. I took my 7-iron and hit her over the head with it until she died."

The cop says, "I understand. But I need to ask for my report: How many times did you hit her?"

The man answers, "Nine times, but tell the guys it was only four."

söndag 24 oktober 2010

Gamla vapen säljes


Gamla vapen från andra världskriget säljes, inte av mig utan av finska företaget Finn enterprise.

På bilden ovan ses från vänster:
M/31 Soumi Model1, Pris 775 Euro.
M/31 Soumi, Som ovan med mynningsbroms, Pris 675 Euro.
M/44 "Peltiheikki" Pris 575 Euro.
DP/27 Degtjarev, Ryskt snabbeldsgevär av finnarna kallad "Emma" Pris 625 Euro.

Med varje vapen levereras en fältspade samt en hjälm av tysk modell.

Alla vapen är av myndigheterna godkända och licensfria minnesföremål, föremålen är i begagnat skick och skillnader finns bl.a i färg o.d.

http://www.finnenterprise.fi/ Detta företag har adress: Norra kajen 22, 00170 Helsingfors. Finland.

Vesslan

Tecknaren Vesslan gör det igen!

Kjell Höglund - Genesarets sjö


Rötterna blir starka när det blåser
luften blir friskare när åskan går
det blåser på Genesarets Sjö
och likaså på Galleri Bleue

Dina kyssar smakar smultron och mjölk
drömmen ska brinna om ett annat liv
låt ditt hjärta slå ett extra slag
låt oss hoppas att det snart blir dag

Mina minnen är som körsbär i punsch
och det rinner som en flod i min inre värld
låt mig gråta, låt mig vara i fred
och bränna mina böcker som ved

Jag ser framåt, jag ser uppåt, jag är varm
det förflutna tornar upp som en ouvertyr
våra liv blir till sist i harmoni
med den värld vi har ett leva i

Får jag se, låt mig känna, kan jag tro
har jag mod att försvinna i en tyst minut
jag ser fyrar blinka här från min balkong
tänk på mig nån enstaka gång

Vi är många som är här på vernissage
och vi dricker lite portvin och tuggar kex
det blåser på Genesarets Sjö
och likaså på Galleri Bleue

Det är roligt att så många ville komma
drömmen ska brinna om ett annat liv
vi visar några målningar i blått
men konstnären har visst redan gått

Mitt yttre är en vitmenad grav
i mitt inre är det fullt med de dödas ben
det blåser på Genesarets Sjö
och likaså på Galleri Bleue

Kan du minnas vår sommar i Palalda
hur vi målade i olja och skrattade så gott
jag kan höra åskan mullra i det blå
och det blåser så jag knappast kan stå

Jag ska göra några sista kalkyler
och studera förloppet i ett experiment
om förändringarna stöder teorin
så kan vatten förvandlas till vin

Jag har funnit några papper i en grav
det är bortglömda rester från en svunnen kultur
jag vill tyda dessa gamla fragment
som om ingenting väsentligt har hänt

Säg, hur många sekunder har jag på mig
innan dimman förhindrar mig att komma iväg
kan det möjligen förhålla sig så
att det redan är för sent att gå

Jag har packat personliga artiklar
jag har skrivit ett brev till den det vederbör
jag ska göra vad jag kan och lite till
och sedan får det bli som det vill

Jag går ner mellan sfinxens båda framben
för att möta det öde som är skräddarsytt
Egyptens drottning väntar i sin loge
och hon fingrar på en silverbrosch

Jag ska stilla alla stormar i min själ
bara dyningar ska gunga i godan ro
i mitt sinne ska orkanerna dö
vackert väder på Genesarets Sjö

lördag 23 oktober 2010

Gösta Ekman säger som det är :)

Hund, kniv och gaffel

Comfortable Underwear

When my wife had to rush to the hospital unexpectedly, she asked me to bring her a few items from home.

One item on the list was “comfortable underwear.”

Worried I’d make the wrong choice, I asked, “How will I know which ones to pick?”

“Hold them up and imagine them on me,” she said. “If you smile, put them back.”

Gällivare


Push up i kalsongen?
För den som önskat utfyllnad är den nu möjlig.
Brittiska Marks & Spencer lanserar nu underklädeslinjen Bodymax för men, skriver The Telegraph.co.uk.


Här på vischan finns även en modell för den som händelsevis vill ha lite mera "häng" därbak kalsongen: Gällivare.

Iron Maiden - Iron Maiden


Iron Maiden med en av de bästa låtar bandet har gjort - Iron Maiden. Låten som är skriven av Steve Harris är en riktig klassiker och spelas ofta på konserter än idag. Den spelades för första gången in på The Soundhouse Tapes 1979. Detta är en nyinspelning av låten. Låten har inget solo, vilket är ovanligt för att vara Iron Maidens låtar. Iron Maiden är med på Iron Maidens debut album vilken också den hette Iron Maiden (släppt 1980). Jag tycker att låten har ett härligt punktempo, att den saknar solon är bara ett stort plus, Paul Di'Anno förklarade en gång vad Iron Maiden står för: "Man skulle kunna säga att vi är ett hårdrocksband med ett punkbands attityder." och precis som många gamla punkband står sig Iron Maiden och deras musik bra även idag.

fredag 22 oktober 2010

Van Gogh's Family Tree

His dizzy aunt
--Verti Gogh

The brother who ate prunes
--Gotta Gogh

The brother who worked at a convenience store
--Stop n Gogh

The grandfather from Yugoslavia
--U Gogh

The cousin from Illinois
-- Chica Gogh

His magician uncle
--Where-diddy Gogh

His Mexican cousin
-- A mee Gogh

The nephew who drove a stage
--Wells-far Gogh

The constipated uncle
-- Cant Gogh

The ballroom dancing aunt
-- Tang Gogh

The bird lover uncle
--Flamin Gogh

His nephew psychoanalyst
-- E Gogh

The fruit loving cousin
--Man Gogh

An aunt who taught positive thinking
-- Way-to Gogh

The little bouncy nephew
-- Poe Gogh

A sister who loved disco
-- Go Gogh

And his niece who travels the country in a van
--Winnie Bay Gogh

And there ya Gogh!

Duktig vovve!


Filaments - Punk unity


Punk unity från The Filaments skiva Skull & Trombones, jag tror bandet är från Essex, England.

torsdag 21 oktober 2010

..jag ser det snöar, jag ser det snöar ...


Idag har snö fallit här, det började vid 11:30 och höll på i en timma ungefär. Jag gillar snö det har jag alltid gjort, å andra sidan så har jag alltid gillat när det är lite kaos så det kan ha ett samband, fråga SJ. Jag gick ut, tänkte gå en långpromenad, men så var det dags att äta, så jag gick till Pizzeria N3 jag tycker de har den goaste kebaben, och riktigt stora portioner får man alltid, det är inte speciellt dyrt heller, å så fick jag en slickepinne när jag gick - kan det bli bättre? resten av promenaden gick inte speciellt fort, nej jag riktigt môsade mig fram på det sätt som barnen gör när de är trötta. Ska gå ut och gå en sväng nu istället, lite kaffe först bara!

..ådärkomdenja! (Citat: Birro)

Ådärkomdenja! (worth waiting for!)

Igår såg jag på programmet Kvällsöppet med Ekdal (Tv4, 22:40) i programmet diskuterades den svenska närvaron i Afghanistan, programmet avrundades med att Lennart Ekdal och bisittaren Marcus Birro snackade "väder" med varann. Birro fick göra reklam för sig själv och sin (som jag antar) kommande turné av något slag, och då appropå turné sa Birro:

"..förr när man var ute och turnerade, och läste dikter och så! var det för att få komma bort och festa - men nu, med två barn hemma är det en ynest att få komma bort och få sova"

..jaha och vad är det för lustigt med detta nu då undrar du? -jo läs: http://dodstrakigt.blogspot.com/2009/04/citatet.html -som jag väntat, å äntligen kom det!

HERICSSON MOBILE TECHNOLOGY CO,LTD.

http://www.hericsson.com/

--------------------------------------------------------------------------

Helt j-la otroligt, att man kan sno ett företagsnamn på det viset!



Tack för den Teddy

Pious Parrots

A lady goes to her priest one day and tells him, "Father, I have a problem. I have two female parrots, but they only know how to say one thing."

“What do they say?" the priest inquired.

They say, "Hi, we're hookers! Do you want to have some fun?"

"That's obscene!" the priest exclaimed; then he thought for a moment. "You know," he said, "I may have a solution to your problem? I have two male talking parrots, which I have taught to pray and read the Bible. Bring your two parrots over to my house, and we'll put them in the cage with Frank and Jacob. My parrots can teach your parrots to pray and worship, and your parrots are sure to stop saying that phrase in no time."

"Thank you," the woman responded, "this may very well be the solution."

The next day, she brought her female parrots to the priest's house. As he ushered her in, she saw that his two male parrots were inside their cage, holding rosary beads and praying. Impressed, she walked over and placed her parrots in with them.

After a few minutes, the female parrots cried out in unison: "Hi, we're hookers! Do you want to have some fun?"

There was stunned silence. Shocked, one male parrot looked over at the other male parrot and exclaimed,

"Put the beads away, Frank, our prayers have been answered."

Stray Cats - Bring it back


Bring it back finns med på skivan Blast Off! från 1989, senare också på liveplattan Rumle in Brixton från 2004

onsdag 20 oktober 2010

Man blir som man umgås, Hedman

Man blir som man umgås heter det! jag läser på expressen.se att Kammaråklagare Karin Sigstedt överklagar tingsrättens friande dom mot fotbollsstjärnorna Magnus Hedman och Dulee Johnson. Som motivering skriver hon bland annat:"Hedman har under polisförhör medgett att han misstänkte vid någon tidpunkt att det kunde röra sig om prostituerade."

Magnus Hedman har erkänt att han har haft sexuellt umgänge med en ung rumänska hemma hos en kompis. De hade tidigare under kvällen festat tillsammans på ett hotell men Hedman förnekade att han kände till att kvinnorna var prostituerade.

”Under polisförhöret har (Hedmans vän) lämnat uppgifter om att den som betalade flickorna var Hedman (som han under förhöret inte namngivit). Samtliga eskortflickor har under polisförhör samstämmigt berättat om händelsen utan att de haft möjlighet att samråda med varandra. Den som mindes vem som betalade hemma hos (Hedmans vän) var (en av de prostituerade). Hon har gett signalement på de två sexköparna (-) och utifrån hennes beskrivning av vem som betalat är det tveklöst Hedman som betalat.”

Även den friande sexköpsdomen mot den nu våldtäktsmisstänkta och häktade Dulee Johnson överklagas.Johnson ska ha haft sex med två av de rumänskorna eskortflickorna. Hans telefonnummer fanns även inlagt i en tredje prostituerades telefon under ”fotbollsspelaren”.
Karin Sigstedt skriver:
”Tingsrätten har uppställt ett alltför högt beviskrav då den godtagit Johnsons förklaring om tusentals kompisar hemma hos honom och att han inte märkt något. Detta trots att de båda beställningarna görs vid två olika tillfällen från hans mobiltelefon, han beskrivs som svart och fotbollsspelare, vilket stämmer på honom.”
Kammaråklagaren åberopar ny bevisning. Bland annat ett uttag om 2 500 kronor som gjordes i en bankomat nära Dulee Johnsons bostad i Solna i anslutning till ett SMS om köp av sextjänster i början av mars 2010.
Priset för en timme var just 2 500 kronor.

Herregud hur lågt kan man sjunka? hur mycket kan man förnedra sig själv? Magnus Hedman är ju ändå en av våra mest kända ex-landslagsspelare och som sådan en förebild för många, man tycker att han borde tänka över sina handlingar bättre. Hur gick det för hans ex fru förresten? hon skulle ju ha hälften av hans tillgångar efter skillsmässan, då Magnus påstod att pengarna var slut, efter lite rotande hittade hon ca 100 miljoner!!! fick hon några pengar? -någon som vet?

Lurigt med lyft!

En kvinna gick till plastikkirurgen för att lyfta röven. Något gick fel...

Tack för den Roger!


Way to go Sandra!

Wow! eller vad säger man? fan vad förbannade de skulle bli Talibanerna om de visste att de slogs mot tjejer.

Slåss för fred?

Slåss för fred? är det det som de tror att de gör där nere, soldaterna i Afghanistan? De slåss för USA och ingenting annat. Låter lite som "fuck for virginity" eller hur?
Bilden är hämtad från dagens (20/10) aftonbladet.se

Citat: Viveca Lärn

Vem som helst skulle naturligtvis svarat att de "aldrig mera skulle dricka vin" - men inte Viveca inte!

Jag har å andra sidan aldrig hört någon beskriva en bakfylla som hon heller.

Spela på GIK

Du vet väl om att du kan spela på GIK hos svenskaspel.se? 1,77 är oddset på vinst i kvällens hemmamatch, ett helt okey odds!

Välkommen i loosergänget, Hedman

Att Magnus Hedman inte är den vassaste kniven i lådan visste vi förut (http://dodstrakigt.blogspot.com/2009/06/magnus-hedman-atalad-for-doping.html) men är karln så jävla blåst att han inte anar ugglor i mossen när tv5 vill ha med honom i programmet Kungarna av Tylösand ? eller är det bara ett ensamt ego som söker gemenskap och längtar tillbaka till strålkastarskenet? -säkert både och!



Enligt tidningen Aftonbladet (där jag hämtat denna historia) är Magnus Hedman DJ.



"Han spelar det som ligger på listorna. Han har en väldig kompetens som dj" säger Michael Brinkenstjärna.



Läs den kommentaren igen! Tänk att det finns världar där mainstream och likriktning är lika med kompetens! otroligt, märk genast ut dessa världar med taggtråd och Berlinmur så att jag inte av misstag tassar in i dem.



Hedman är alltså "kändis-dj" på fyllefesten med deltagarna i skandalsåpan ”Kungarna av Tylösand”. "Hedman var ganska risig" säger Joakim ”Jockiboi” Berg. "Han är en rolig och kul kille. Det var vilt. Alla var jävligt packade" säger Nemo Hedén. Enligt Jockiboi var Magnus Hedman långt från toppformen, "Det är inte målvakten som stod i VM i Japan direkt" säger Jockiboi.



Efter kvällen på Gisleparken i Gislaved fortsatte festandet på ett hotell till tidig morgon. "Hedman var en av dem som höll i gång längst, Jag kan dricka mycket och länge men mot Hedman var jag chanslös" säger Jockiboi.


Enligt Michael Brinkenstjäna fick Magnus Hedman inget betalt för kvällen. Däremot väntar "stora pengar framöver"


Läs också den kommentaren en gång till!!! visst låter det som när små elaka ungar lurar ännu mindre ungar att göra någonting jävligt dumt. "du får inget betalt nu, men i framtiden kommer du få jättemycke stålar. Magnus du är sååå kompetent, här ta en öl till, jag bjuder!"


Brinkenstjärna: "Han har velat visa vad han kan och velat få i gång ett snack. Det är många som anammat det och kommer boka honom. Han kan säkerligen kosta mellan 20 000 och 30 000 per kväll. Så pass stor är han och så pass mycket folk drar han"


Aftonbladets Nöjesbladet har sökt Magnus Hedman, som svarar i ett sms: "Inga kommentarer. Jag gick och la mig eftersom min skjuts kom klockan 10. End of story"


Härmed har Herr Hedman sällat sig till ett loosergäng som gärna gör bort sig när media ringer, bestående av bl.a Systrarna Graaf, Leila K, Robinsson-Robban, Linda Rosing, Meral Tasbas och Naken-Janne. Grattis Hedman äntligen har det blivit något av dig!

tisdag 19 oktober 2010

Caribbean - Somalia


Veckans brott. Seriestart idag

Veckans brott är SVT:s nya kriminalsatsning med tyngdpunkten på uppmärksammade och aktuella brott. Programmet bjuder på en djupykning i polisens utredningsverksamhet när kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft besöker brottsplatser, träffar offer och gärningsmän, gör profiler och brottsanalyser tillsammans med andra experter.

Seriestart: Veckans brott - 21:00 - SVT1

Kriminalprogram. Del 1 av 10. Dubbelmordet i Linköping. Trots säkrat dna, vittnesmål och teknisk bevisning går mördaren fortfarande fri. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft besöker brottsplatsen, träffar anhöriga och synar polisens arbete. Text-TV textat 199. Bredbild. Även i SVT24 20/10, SVT1 21/10 och SVT1 26/10. Serie som granskar de mest uppmärksammade och aktuella brotten.

Katterna glider in

Gotcha!

A golf pro dragged himself into the clubhouse looking as though he'd just escaped a tornado.

"What's wrong?" a woman asked.

"I just lost a game to Houlihan," the pro said.

"What? But Houlihan's the worst player I've ever seen. How could he have beaten you?"

"He tricked me," the pro said. "On the first tee, he asked for a handicap. I told him he could have 30, 40, 50 strokes - any handicap he wanted. He said, 'Just give me two gotchas.'"

"What's a gotcha?" asked the woman.

"That's what I wanted to know," the pro said. "Houlihan said, 'You'll see.' Then, as I was teeing off, just as I had my club poised, he screamed out 'Gotcha!'"

"I can guess what happened," the woman said.

"Sure," the pro said. "The scream threw me off, and I missed the ball completely."

"Understandable," the woman said. "But still, that's only one swing. How did he win the game?"
The pro answered, "You try swinging at a golf ball all day while waiting for that second 'gotcha!'

The Mummies - Justine (Live)


The Mummies, garagepunk från Kalifornien, de ska ha varit stora i antikens Egypten, det sägs att de fick sina instrument av aliens efter det att de byggde pyramiderna åt dem, från Kalifornien som sagt!

måndag 18 oktober 2010

"Multikulti är död"

"Multikulti" dödförklarades på ett möte för tyska regeringspartiet CDU:s yngre medlemmar i helgen.

Talare var förbundskansler Angela Merkel och ledaren för det bayerska systerpartiet CSU, Horst Seehofer

– Den här hållningen har misslyckats totalt, sade Merkel.

Hon varnade för "invandring som drar ned våra sociala system" men sade att Tyskland behöver utländska specialister för att klara den ekonomiska tillväxten.

– Multikulti är död, sade Seehofer.

- jag drar slutsatsen att vi inte behöver fler invandrare från andra kulturkretsar sade Seehofer vidare.

Den här inställningen överensstämmer väl med vad som framkom i en studie som tankesmedjan Friedrich Ebert-stiftelsen har gjort.

Högerextrema attityder återfinns inte bara hos extremerna i det tyska samhället utan "i en oroande grad i mitten", fastslår studien.

Över en tredjedel av de drygt 2 400 tillfrågade ansåg att Tyskland "överfylls av utlänningar" och fler än en av tio tyckte att det behövs en "Führer" som kan styra landet "med fast hand".

Integrationen av muslimerna har varit en het fråga sedan i augusti, då dåvarande centralbanksdirektören Thilo Sarrazin hävdade att landet blir "dummare" av lågutbildade och improduktiva muslimer med huvuddukar och att tyskarna snart blir "främlingar i sitt eget land".

Turkar utgör majoriteten av Tysklands fyra miljoner muslimer. I en opinionsundersökning säger mer än hälften av de tillfrågade att den stora majoriteten av muslimer i Tyskland är ovilliga att acceptera och respektera tysklands befattning.

Källa: Göteborgs-Posten och gp.se

------------------------------------------------------------

Det är ju precis det jag sagt hela tiden!

Nastase smashar igen!

Ilie Nastase är i blåsväder. Tennislegendaren anklagas för att ha uttalat sig rasistiskt om romer. Nu kan han fällas för sina uttalanden.

”Skicka zigenarna till Harghita” Det är ett av uttalandena som kan fälla den nu 62-årige Nastase. Harghita är ett område i Transylvanien, Rumänien, där många med ungerskt ursprung bor. Nastases förslag syftar till att ”förändra den etniska sammansättningen i regionen.”

Nastase har också sagt att Frankrikes president, Nicolas Zarkozy, ”har rätt angående zigenarna" enligt France24.

"Jag ser att politiker i Rumänien och andra länder fördömer fransmännen och talar om mänskliga rättigheter. Men mig skulle det störa om någon satte upp sitt tält utanför mitt hus, retade mig med tiggeri och skrämmde mina barn" sade Ilie i en intervju med rumänska Pro Sport

Nastase har konsekvent vägrat använda ordet romer och enligt regeringen kan uttalandena vara "diskriminerande eller rasistiska”. Utredningen kan ta upp till tre månader.

Avstängd under karriären

Nastase var redan under tiden som tennisspelare kontroversiell. Han var känd för sitt häftiga humör och blev flera gånger avstängd för dåligt uppförande. Men han var också en underhållare och uppskattad av publiken. Rumänen hade många tuffa holmgångar med Björn Borg.En scen många svenskar minns är när Nastase skulle ta emot en serve från Björn Borg under Stockholm Open och med uppgiven min lånade en bollhov av en bollkalle. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article7919948.ab

Venom - In league with Satan



Klassisk låt från lika klassiskt album: In league with Satan från Venoms debutalbum Welcome to Hell (1981)

Evil in league with Satan