onsdag 30 september 2009

Golfaren

På ett av hålen gjorde en av damerna en ruskig slice och sände bollen rakt in i en grupp av män som stod och väntade på sin tur att slå på ett annat hål. Kvinnan sprang genast dit för att be om ursäkt och för att se hur det hade gått. När hon kom fram låg en av männen på marken med händerna mellan benen och vred sig i plågor.
- Får jag se på det där? frågade kvinnan.
- Nej! Det... går snart...........över, stönade mannen.
- Sluta tramsa nu, sa kvinnan, jag är sjuksköterska och vet precis hur man tar hand om den här sortens skador.
Kvinnan rullade över mannen på rygg och förde hans armar åt sidorna. Därefter öppnade hon försiktigt hans byxor och stack ner handen och började massera. Efter en stund frågade hon:
- Känns det lite bättre nu?
- Ja, det känns jättebra, sa mannen, men jag har fortfarande fruktansvärt ont i tummen.

Uppdrag granskning


Läkaren som erbjuder halmstrå till nackskadade ifrågasätts från flera håll
Ikväll 20.00: Läkaren Abbas Montazem har blivit ett sista halmstrå för många whiplashskadade. Hans kostsamma operationer är starkt ifrågasatta - och för några har de slutat i katastrof.
Uppdrag gransknings reporter och programledare Karin Mattisson undersöker whiplashsyndromet.
Verkar intressant tycker jag, det finns många experter som påstår att de kan bota från både canser och obotliga sjukdomar bara patienten är beredd att betala, de sjuka och skadade greppar efter det "sista halmstråt" hoppet är ju som bekant det sista som lämnar en människa. Skönt att någon tar upp och belyser dessa nutidens shamaner.

Ultima Thule - Folkhem

Jag kan höra rop ur fjärran, jag kan höra rop från förr,
Höra ekon genom tiderna med vanmakt inuti.
Det är byggarna som kallar, det är rikets ingenjör.
Alla röster som förtäljer: här var byggt för att bestå.

Folkhem under fanorna
Lovad trygghet från vagga till grav
Folkhem under fanorna
lovad trygghet från vagga till grav

Folkhem, Välfärdshem, Folkhem under fanorna.
Jag vill blunda när de fumlar, jag vill blunda och ej se,
Se hur välfärd så förskingras och hur tillväxt slutar le.
Här fanns arbete och trygghet, här fanns omsorg, vård och hopp,
Nu i mörker allt bortbleknat ack så färglöst gult och blått.

Bortskänkt och berövad allt; på vishet, makt och mod.
All vår framtid så försåld, gått på realisation.
Vårt styre snart en lydstat, under annans lag vi bo,
Att trenden pekar nedåt är en sorglig sensation.

Actionfigurer

När kända människor blir super kända finns det alltid någon som vill slå mynt utav det och som då tillverkar en actionfigur av dem t.ex Saddam Hussein här ovanför, actionfigurer finns av de mest skillda slag som Jesus, Charles Manson, Bill Clinton, Superman osv som du märker behöver man inte nödvändigtvis ha varit en god människa eller en människa överhuvudtaget, utan det är helt enkelt ett mått på hur pass känd personligheten är. Den senaste i raden av actionfigurer är dockan Barrack obama ..om det följer med någon Havannacigarr vet jag inte !

Höst!

Det märks att det är höst! på morgonen är det frost i gräset och när jag ska slänga sopor har locket till min soptuna frusit fast, mörkt, regnigt och kallt, ganska skönt ändå, vi slipper ju mygg och knott. Idag har jag besökt Nossebro marknad - för första gången faktiskt! köpte kallsingar och strumpor, det var soligt och mycket folk. Idag ställde jag också in husvagnen på vinterförvaring, jag tror mina grannar är ganska så nöjda med det, den stod parkerad precis utanför deras vardagsrumsfönster. På gården vi ställde den bodde det en trevlig hund som hette Herman, en Västgötaspets, han hade minst sex fotbollar, riktiga läderkulor, sönderbitna varenda en, sex fotbollar - det är mer än mina tjejer har tillsammans - kanske skulle man skaffat hund istället? ..eh! ..istället för husvagn menar jag ..så klart!

Jämnställdhet..


..det har allt hänt en del sedan sjuttiotalet - iallafall på reklamfronten!

tisdag 29 september 2009

Några helt bisarra vin namn

Mommy´s Time Out
Führerwein

Mad housewife


Cat's pee on a Gooseberry bush
Frog's piss
Le Vin de Merde

( Oops)

Dog's bollocks

Ass kisser
Kröver Nacktaschen
Fat bastard

Elephant on a tightrope
Blasted church
Bitch
Arrogant frog

..sorry about your penis


måndag 28 september 2009

Statistik..

..visst är den underbar!

Fler muslimer på väg!

Migrationsverkets Generaldirektör Dan Eliasson (Socialdemokrat) är en duktig liten pajsare, han har nu sett till att sverige skall ta emot flera hundra somaliska och eritreanska flyktingar, dessa flyktingar är FN organet UNHCR s.k kvotflyktingar, de har suttit i flyktingläger i Kenya och Sudan - varför de skall just till Sverige framgår inte, kanske ville de det själva? mera troligt är att de övertalades av Dan Eliasson själv. Om sin egen migrationspolitiska ståndpunkt har han 2007 berättat att skulle det vara han "som personligen bestämde skulle säkert nästan alla få stanna(Wikipedia) - och nu är det han som bestämmer!!!

Åhhh vilken god man! så politiskt korrekt! Hoppas lille Dan får en klapp på huvudet och lite beröm - han verkar vara en kille som suktar efter det, och som behöver det!
Vad tycker ni? är det inte omdömmeslöst och opassande av migrationsverkets generaldirektör att göra följande uttalande "om det var jag som bestämmde skulle säkert alla få stanna"?

Sluta dra alla invandrare över en kam!

Det rådet vill jag ge alla fega politiskt korrekta människor - främst inom media och idag särskillt Göteborgs-Posten, i dagens ledare kan man läsa: Bryt segrationen, Bristen på kontakt med det svenska samhället i kombination med arbetslöshet skapar utanförskap i storstädernas mer utsatta stadsdelar. -det kan vem som helst skriva under på, Den största delen av invandrarna vill integreras i samhället, de vill umgås med svenskar, de vill tala svenska, de vill vara en del av allt det som vi kallar för - det svenska samhället, grejen är att det finns en oförmåga och en ovillja hos politiker och media att se och förstå att en stor del av invandrarna eller nysvenskarna eller kalla dom vad f-n som helst, har gjort/gör ett val där man medvetet ställer sig utanför vårt samhället och istället bygger ett muslimskt samhälle runt sig.

Nu är det hög tid för media och politiker att inse fakta - muslimer kommer aldrig att integrera sig i vårt samhälle, anledningen är att de redan har ett fungerande socialt nätverk i just de segregerade förorterna som politiker och media i sin enfald tror att de vill ut ifrån, nämnligen gemenskapen och tryggheten i sin islamska religion, den egna religionen kommer alltid att stå i centrum i en muslims liv, en religiös tro är ingenting man tar av sig i farstun , på väg in i ett nytt samhälle. Paradoxalt nog så växer sig religiositeten sig starkare ju mer utsatt den är, det är inte heller svårt att förstå! de kommer från ett strikt religiöst samhälle där kvinnan skall veta sin plats, hon skall skyla sin kropp, regler, regler, förbud, förbud - så plötsligt står hon där i snabbköpet nedanför herrtidningarnas nakna kön, och där utanför går kvinnor klädda i bikini (..och knappt det!) det vi talar om är ingen liten krock - det är en ren frontalkrock 500km/h rakt in i sodom och gomorra - sådant kan göra vilken liten söndags muslim som helst till en stor religiös fanatiker på nolltid!

Så sluta dra alla invandrare över en kam - Muslimska invandrare/flyktingar visar tydligt att de inte vill komma in i vårt samhälle, och det är inget konstigt med det! det finns muslimska länder som kan ta emot muslimska flyktingar - låt dem göra det!

Johnny Horton - I´m coming home

söndag 27 september 2009

Gauthiod säkrade kontraktet

Grästorps stolthet i division 2 mellersta Götaland - IK Gauthiod säkrade idag kontraktet, och håller sig kvar i divisionen. I och med vinsten mot KB Karlskoga där man behövde ett ynka poäng för fortsatt spel i div 2 tog man alla tre.

På Lunnevi sken solen utan att värma, en kraftig västlig, ganska kall vind som stundom påverkade spelet låg hela tiden på, Karlskoga var inte alls ett dåligt lag, Gauthiod var helt enkelt det bättre och vann rättvist, vinsten var också en revanch från i våras då Gauthiod snöpligt föll. Dagens slutresultat 2-1 och publiksiffran 245.

Härlig humor!

Floder av whisky

Skogshuggare Karlsson höll som vanligt på att hugga ner träd med sin yxa när en orm plötsligt ringlade sig ned från trädet. Den hugger jag ihjäl tänkte han och riktade ett hugg mot ormen. - Vänta, snälla skona mitt liv, sa ormen. Du får önska Dig vad som helst bara Du inte dödar mig.

- Okej, sa Karlsson. Då vill jag kunna pinka whisky.
- Din önskan är uppfylld sa ormen.

Karlsson trodde inte på ormen, men plockade fram termosmuggen och pinkade den full. Smakade försiktigt och kunde konstatera att det verkligen var whisky och en mycket god sådan.
När han kom hem till frugan tog han fram två glas i köket och pinkade dom fulla.
- Vad gör Du? sa frun, vad håller Du på med?
- Smaka så får Du se. Frun luktade försiktigt och sade: det luktar whisky och det smakar whisky och vad god den är!

Dagen efter pinkade han var sitt glas på kvällen och så fortsatte det på onsdag och torsdag.

På fredagskvällen kom han hem, tog fram ett glas och pinkade det fullt.
- Jamen jag då sa frun, får inte jag något?
- Idag är det fredag lilla gumman, så då får du dricka direkt ur flaskan om du ska ha något!!!

Howie Stange & Jim Flaherty´s caravan - Real gone daddy

lördag 26 september 2009

Danmarks vice statsminister tar bladet från munnen



"Om du går omkring och tror att det största hotet mot din existens är miljön, då får du tänka om, det största hotet mot Danmark och danska värderingar är muslimsk" Detta sa Danmarks vice statsminister Lene Espersen (konservative) och stod att läsa i Ekstra Bladet den 16 augusti http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1206848.ece

Hon fortsätter: "-de lever i ett paralellsamhälle, de sitter och ser på arabisk och pakistansk tv och är inte alls delaktiga i det danska samhället" Intervjun är gjord av tidningen Politiken.

..vad hette han sa du?


Idol - ett skräp program!

Mina barn tycker om att titta på Idol som går i TV4, även jag har tittat, tycker det är lite kul med uttagningarna då många chansar vilt för att få komma med i programmet, men resten av serien där de ska sjunga bra för att gå vidare tycker jag inte är särskillt roligt så det har jag inte sett. Nu avslöjar Aftonbladet att juryn använder ord och meningar som "vi knäcker henne!" - det är inte okey! är man 16 år, så tror man på det som mamma har sagt, för det är sanning, nämnligen att man sjunger vackrast i hela världen, de flesta som sökt och kommit med i tävlingen är barn och ska behandlas som barn, och barn "knäcker" man inte bara för att man vill "göra TV".

Juryn lät 16-åriga Durna Erdebilci hoppas på en kvalplats bara för att få se henne bryta ihop i tv. I ett ocensurerat klipp på TV4 Play avslöjas den cyniska planen. – Vi tisslar och tasslar och så får hon vara kvar, så knäcker vi henne i morgon, säger Laila Bagge mitt i Durnas framträdande.

LAILA: Oj oj oj oj oj oj oj. LAILA: Hon sjunger i fel tonart. ANDREAS: Om vi tisslar och tasslar med henne och bara hänger så länge som möjligt. LAILA: Ja, hon sjunger för fan i en annan tonart. ANDREAS: Ja, men vi tisslar ändå. LAILA: Vi tisslar och tasslar. ANDREAS: Och sen får hon vara kvar. LAILA: Vi tisslar och tasslar och så får hon vara kvar så knäcker vi henne i morgon. LAILA: Vi gör tv.

Att knäcka barn i TV är inte min form av underhållning, låt dem göra sin TV - Det finns annat att titta på!

Anna Anka är en bluff!

Igår tittade jag på Skavlan, Henrik Schyffert och stolpskottet Anna Anka var gäster, kvällens behållning var Schyfferts spontana replik när fru Anka predikade sina stenåldersteser: "-Du har samma kvinnosyn som Usama bin Ladin. Det kanske beror på att du är gift med en man som föddes ungefär när holländarna bytte till sig New York." En fråga man kan ställa sig är - hur mycket av det Anna Anka säger är hennes egna ord och tankar? hur mycket är ditlagt? Andra avsnittet av Hollywoodfruar i TV3 hade över en miljon tittare. Rekordsiffror i ”modern tid”, enligt programdirektören Anders Knave. Huvudsponsorn Glitter gläds åt framgången –Det är roligt med uppmärksamheten, det innebär att fler ser oss och noterar att vi finns. Vi sysslar ju med glitter och glamour, och förhoppningsvis innebär ihopkopplingen med Hollywoodfruar att fler ser våra produkter, säger Glitters vd Björn Krasse. Anna Anka är det guldägg som både tv3 och sponsorn Glitter alltid sökt, nu skall hon hårdlanseras och exploateras, Anna Anka säger stolligheter, alla lyssnar och förfäras, allt skall benas ut och debatteras precis som Anna själv uttrycker det "-alla bokförlag har hört av sig" - guld till alla! - d.v.s TV3, Glitter, herrarna Knave, Krasse och fru Anka. Anna Anka är en bluff - och glöm aldrig var du läste det först!

-att kristdemokraterna ville ha med henne i partiet säger mer om kristdemokraterna och deras vidriga människosyn än om fru Ankas egna eventuella politiska ambitioner.

J29 Tunnan

Tredje oktober sparkar Nossans Ljusfestival igång här i Grästorp, i samband med festivalens invigningsceremoni så görs en överflygning med planet J29, ”Flygande tunnan”. Planet byggdes i ungefär 600 exemplar och det här är det enda som fortfarande flygs. Och de som gör det är föreningen Swedish air force historic flight.

Personligen är Tunnan en av mina absoluta favoriter och jag ser fram emot överflygningen, ingenting spektakulärt kommer att inträffa vid denna överflygning, man flyger denna kärra mycket försiktigt då den bara finns i ett flygbart exemplar - men som sagt jag ser fram emot detta och hoppas på molnfri himmel och uppehåll.

F7 Såtenäs ställer upp en ”Gripen light” en fullskalemodell av Jas 39 Gripen. Den kommer att stå på plats under invigningen och ytterligare någon dag.

Nossans ljusfestival är det något för er "utbölingar"? - nej knappast! förutom överflygningen av Tunnan så består festivalen av lokala förmågor och oförmågor som framför diverse musikstycken för de närmast sörjande. Själva ljuset i ljusfestivalen består av att man satt upp en massa lampor vid en stig och delar av Nossan som annars inte är belysta, kanske var spektakulärt för hundra år sedan - men knappast 2009.

The Alabama kid - Rockin jalopy

fredag 25 september 2009

Nya regler i Bandy.

Äntligen tar bandysporten nya tag, efter år och åter år av klagomål om för liten boll, för snabbt spel, för stor plan osv har svenska bandyförbundet äntligen lyssnat på och tagit åt sig av belackarnas åsikter. Säsongen 2011/2012 kommer de nya reglerna att träda i kraft, de nya reglerna i korthet: bollen kommer att vara större än nuvarande boll, antalet spelare kommer att vara som nu - men endast två (2) stycken klubbor kommer att användas, dessa kommer precis som bollen att vara större än de nu använda, de två klubborna får användas av alla spelare. Det kommer handla mera om vilja, styrka och samarbete än tidigare. Bilden nedan är hämtad från matchen Sverige-Finland som spelades i Vänersborg tidigare i september, den matchen vann Sverige med 1-0, efter matchen deklarerade dock finnarna att de inte kommer att införa de nya reglerna än på många år! de lämnade också kvar sin klubba i Vänersborg. Här förhindrar de svenska spelarna Lill-Larssa och Tompa (längst till höger i bild) ett finskt slagskott ur fin position.

Jacko: -Hitler var ett geni!

Jacko was convinced he could have got rid of the Fuhrer's evil. "To make that many people turn and change and hate, he had to be a showman and he was." Michael Jackson intervjuades av Shmuley Boteach ett flertal gånger, Boteach spelade in mer än 30 timmars intervju med Jacko, Tidningen The Sun skriver om detta i dagens tidning: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2654252/Michael-Jackson-hailed-Hitler-in-taped-interview-as-a-genius.html

Enligt "säkra källor" är Jacksons geniförklaring av Hitler inte ömsesidig.

Obama är en ond man!

Spekulationer.

Det har nu gått två dygn sedan ett okänt antal rånare försvann med mångmiljonbelopp i från G4S värdedepå i Västberga i södra Stockholm, och varken pengar eller bovar är ännu funna. Polisen går nu ut med bilder på en man som varit synlig utanför den plats där rånet begicks, Polisen har skickat ut fyra bilder på mannen till samtliga av landets polisdistrikt, med en medföljande text där man konstaterar att man ”snarast” behöver få loss mannens identitet. Han ska inte vara misstänkt för något brott, men polisen hoppas att mannen ska ha information som kan hjälpa dem att lösa rånet.
Therese Mattsson, chef för Rikskriminalpolisen, vill inte kommentera bilderna på mannen i detalj, utan konstaterade bara att polisen ”fått många tips om många olika personer”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att rånarna var minst fem till antalet, att de har sitt ursprung i Balkanområdet – och att en eller flera av dem har militär bakgrund. Vill polisen verkligen ha hjälp? varför har man då pixlat hans ansikte, eller är det kavajen vi förmodas känna igen? ..från Balkan ..hmmm! då kanske de har "kraftiga sammanvuxna ögonbryn" och förmodligen har deras fruar "stora vida kjolar"

En lustig sak med rån, och då rån som ger ett stort pengabyte är att ju större bytet är, desto större sympati från allmännheten får rånarna, och särskillt då ett rån som det här, som är så pass spektakulärt, med helikopter och sprängningar, och fräckheten att sätta upp skyltar på polisens egna helikoptrar med texten "ur funktion" - för det var väll så det gick till? ..eller?

Aftonbladets, eller om det är polisens kommentar till bilden: -han tycks röka pipa!

Mitt eget tips är att det är reklamgänget från ICA som gjort kuppen, titta på bilden - det är Hans Mosesson aka ICA-Stig, på de pixlade bilderna håller han armen i vinkel för att skyla ica-emblemet på kavajen, i tidningar har ICA gått ut med att de gjort en förlust på årets ramadan firande - inte många svenskar ville fira muslimsk Eid fest, nu kompenserar man förlusten med en kupp - och vem kan klara det bättre än ICA-Stig?
På tal om ICA, är det någon som vet vad Icander och Monica gör nuförtiden? Jag lämnar frågan fritt hängande i luften - eller skall vi säga hovrande?

torsdag 24 september 2009

Svullo




Visst saknar man honom!

Hand signals